REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Care este numărul total de alegători înscrişi pe liste pentru turul doi al prezidenţialelor și cum se explică diferențele?

Data publicării:
BULETIN VOT-1

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 

Conform AEP, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegători, faţă de 18.284.326 de cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente făcute de primari în Registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a importurilor de date programate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, explică Autoritatea Electorală Permanentă.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 AEP reaminteşte că listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică vor exista 18.550 de secţii de votare în ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante, acestea urmând să fie predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur al alegerilor, respectiv 94.220.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, preciza, vineri, că votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii care au fost organizate şi pentru primul tur al alegerilor, în aceleaşi locuri şi sub autoritatea aceloraşi birouri electorale.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 21 milioane de buletine de vot, tipărite. Descarcă declarația pe proprie răspundere

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va avea loc în 18.550 de secţii de votare din ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot, acestea urmând să fie predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat vineri, în videoconferinţa cu prefecţii, că MAI a realizat, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur, respectiv 94.220.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „Aceste materiale necesare votării se află acum în fiecare judeţ sub pază şi aşa vor rămâne până ce vor ajunge în secţiile de votare. Sâmbătă, până la ora 18.00, preşedinţii Birourilor electorale ale celor 18.550 de secţii care vor funcţiona la nivel naţional vor prelua toate aceste materiale şi se vor deplasa la secţiile de votare”, a spus Gabriel Oprea.

Declaraţia pe propria răspundere pentru votanţii din diaspora a fost postată online de MAE şi BEC

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Ministrul a precizat că votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii care au fost organizate şi pentru primul tur al alegerilor, în aceleaşi locaţii şi sub autoritatea aceloraşi Birouri electorale

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Vicepremierul a mai spus că la Ministerul Afacerilor Interne va funcţiona 24 de ore din 24 Centrul Operaţional de Comandă, în care vor fi prezenţi reprezentanţi ai tuturor structurilor de ordine publică.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Oprea a atras atenţia prefecţilor că, în cazul în care nu îşi vor face datoria, "nu există scuze, aşa cum nu există nici fuga de răspundere".

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Măsurile de organizare şi cele de ordine publică necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii sunt în atribuţia preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare. Autoritatea acestuia se întinde şi în afara locului în care se votează, respectiv în curte şi în jurul acestuia, pe străzi şi în pieţe publice, până la o distanţă de 500 de metri. Persoanele care nu respectă dispoziţiile preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare în ce priveşte asigurarea ordinii în sediul în care funcţionează secţia de votare şi în împrejurimi poate fi sancţionat cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Procesul de votare va începe duminică, la ora 07.00 şi se va termina la ora 21.00. Alegătorii vor vota la secţiile la care sunt arondaţi potrivit domiciliului. Persoanele care în ziua votării se vor afla în alte localităţi decât cele de domiliu vor putea vota la orice secţie din ţară, însă numai după ce vor declara în scris, pe propria răspundere, că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acest tur de scrutin.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Persoanele care votează de două sau de mai multe ori, ori votează fără a avea acest drept riscă între şase luni şi trei ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru persoanele care oferă bani, ori diverse bunuri pentru a convinge alegătorii să voteze sau nu un anumite candidat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii care duminică se vor afla în străinătate pot vota la secţiile de votare organizate în afara ţării.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Alegătorii netrasportabili vor putea vota prin intermediul urnei speciale, pe baza unei cereri scrise adresate preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, solicitări care trebuie depuse cel mai târziu până sâmbătă.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Persoanele reţinute, arestate preventiv, ori condamnate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale vor putea vota după ce vor face cereri în acest sens către directorul penitenciarului sau centrului de arest.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Persoanele arestate la domiciliu vor putea primi urna mobilă dacă vor face cereri către preşedinţii secţiilor de votare, însoţite de o copie a hotărârii judecătreşti prin care s-a decis măsura respectivă, precum şi de o copie a încheierii prin care s-a respins cererea de a permite părăsirea domiciliului, a mai spus vicepremierul Gabriel Oprea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cum poate verifica un alegător unde votează și dacă figurează în listele electorale permanente?

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. AFLĂ CARE ESTE SECȚIA TA DE VOTARE AICI

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Competiție strânsă: Victor Ponta și Klaus Iohannis, la egalitate

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis și Victor Ponta au ultima şansă de a face mişcarea decisivă care ar atrage electoratul de partea lor. După două seri în care au participat la dezbateri faţă în faţă, finaliştii prezidenţialelor au fost prezenţi joi la două televiziuni diferite.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost invitatul Antenei 3, în timp ce Klaus Iohannis a răspuns la întrebările jurnaliştilor Digi24.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ultima săptămână de campanie nu a schimbat semnificativ opiniile electoratului, arată un sondaj CSCI. Pe de altă parte, un sondaj CCSCC arată că Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt la egalitate.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Fiecare cu neamțul lui. Cine îl sprijină pe Victor Ponta și cine pe Klaus Iohannis

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit CSCI, Victor Ponta va lua 54 la sută din voturi, iar Klaus Iohannis 46 la sută. Diferenţa de 8% este cu două puncte mai mică faţă de săptămâna trecută.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Conform unui sondaj realizat de CCSCC, la comanda Institutului Liberal Brătianu, Victor Ponta ar fi în cădere, în timp ce Klaus Iohannis recuperează serios.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Astfel, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt la egalitate perfectă, 50% - 50%, situație pe care nu am mai întâlnit-o în niciun sondaj dat publicității pina acum.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În același sondaj, Klaus Iohannis este cotat cu 38% la procentul de încredere, în timp ce Victor Ponta are 36%.

VIDEO. Klaus Iohannis a cântat imnul României

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Documentarul „2 pentru România”, viral pe internet

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis, la Digi24: Toate sondajele noastre arată că suntem la egalitate

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liderul ACL Klaus Iohannis a declarat, joi, că sondajele interne ale ACL arată o diferenţă în ultima săptămână de maxim unu la sută, care este considerabil sub marja de eroare, el precizând că cei doi competitori din turul 2 al prezidenţialelor sunt la egalitate.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. KLAUS IOHANNIS: „Suntem la egalitate”

Întrebat cum comentează sondajele apărute în campania pentru turul doi şi care dau o diferenţă de opt, zece procente între Victor Ponta şi el, Klaus Iohannis a precizat, la Digi24: "Sondajele noastre arată, şi pot să vă spun că nu au fost manipulate, arată o diferenţă în ultima săptămână de maxim unu la sută, care este considerabil sub marja de eroare. Suntem la egalitate".

VEZI AICI DECLARAŢIA pe propria răspundere

"Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii şi pe baza propunerilor ministrului Afacerilor Externe, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea preşedinteluiRomâniei formularul declaraţiei pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014", se arată într-un comunicat al instituţiei.


MAE precizează că alegătorii români din străinătate pot descărca de pe site formularul declaraţiei pe proprie răspundere conform căreia nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României şi îl pot completa înainte de a intra în secţia de votare. În schimb, semnarea şi datarea se vor face în faţa membrilor secţiei de votare.

Ministerul de Externe informează că formularul a fost postat şi pe site-ul Biroului Electoral Central:http://www.bec2014.ro/.

Completarea declaraţiei este o condiţie absolut necesară exercitării dreptului la vot, prevăzută de art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea preşedintelui României, precizează MAE. 

Important! Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se va face în faţa membrilor secţiei de votare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri