REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Votul în cătunele din România: "Să dea la oameni de muncă, după aia să ne cheme la vot"

Data publicării:
votcatune


REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "(Ştiţi astăzi ce alegeri sunt?) Alegerile....nu, nu mai ştiu, nu ştiu, dar întreb fetele".

La Popricani, Iaşi, localnicii au ştiut clar priorităţile. Întâi slujba de duminică, apoi votul.

Şi în Dâmboviţa, mulţi nu au ieşit din tiparul unei zile obişnuite. Au fost prinşi cu muncile câmpului.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Ce să votez? Să dea la oameni de muncă şi după aia să ne cheme la vot!", spune un bărbat.

Absenţe au fost şi în judeţele care au cătune izolate şi secţii de vot la distanţă mare de case. La Miriştea locuiesc doar 12 persoane. Nimeni nu a fost la vot. Secţia de votare este la cinci kilometri distanţă, iar drumul de pământ este aproape impracticabil.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Unii m-au întrebat dacă vin, cu ce vin, vă daţi seama, nu pot să mă duc după ei, se interpretează", a declarat Gheorghe Chiriac, primarul comunei Mereni.

Judeţele Harghita şi Covasna şi-au confirmat şi această dată reputaţia de zonă unde interesul pentru vot este extrem de scăzut. Spre exemplu, în Tuşnad Băi, doar 360 de persoane au votat până la ora 13:00

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezenţă slabă a fost şi la Malnaş - 130 de votanţi până la ora 15:00. Iar cei care au ştampilat un candidat au făcut-o mai mult din automatism...

"Votăm că trebuie să votăm, dar altfel....".

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri