Traian Băsescu: Ambasadorii nu au nicio vină. Au cerut mai multe secții de votare

Data publicării:
coada paris vot-1

„Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate - în Londra, Paris, în Italia, la Torino, şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin Ministerul de Externe mărirea numărului de secţii de votare”, a spus Traian Băsescu în prima declarație de presă susținută după cel de-al doilea tur al alegerilor.

„Vreau ca toți românii să știe că dacă este ceva de reproșat, nu este de reproșat ambasadorilor. Românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv ambasadorul de la Berlin”, a subliniat el.

De altfel, mai mulți ambasadori în state europene au declarat la Digi24 că au cerut mai multe secții de votare, inclusiv între cele două tururi de scrutin, și au spus că incidentele de duminică ar putea afecta relațiile lor cu comunitatea românească din acele țări.

Pe de altă parte, câștigătorul alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis, a spus că președintele în funcție ar trebui să-i recheme toți diplomații care au gestionat situația în diaspora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri