VOT ÎN DIASPORA. Situaţia a început să se tensioneze la Chișinău. Sfatul ambasadorului

Data publicării:
VOT CHISINAU


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii din R. Moldova s-au prezentat la vot cu două ore înainte de deschiderea urnelor şi au stat ore în şir la coadă. Dacă la început timpul de aşteptare era de o oră, două, cei care au venit după ora 10:00 au reuşit să voteze după cinci ore.

După-amiază oamenii au început să forţeze gardurile de protecţie şi au scandat „Vrem să votăm!” şi "Ruşine!". Carabinierii (jandarmii moldoveni - n.r.) încearcă să păstreze ordinea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor realizate de partide 

„Interesul pentru scrutin este foarte mare. Deşi am eficientizat cu mult procesul de vot, cozile sunt foarte mari în Chişinău. Îi îndemn pe românii din Chişinău, care au posibilitatea, să meargă şi să-şi exercite dreptul de vot la secţiile de votare din Hânceşti, Călăraşi, Orhei. Secţiile din Ialoveni şi Chişinău sunt foarte aglomerate", a declarat, pentru Unimedia, Marius Lazurca, ambasadorul României în R. Moldova, o declarație preluată de agenția Mediafax.

La secţia de la Ialoveni, o femeie şi-a uitat paşaportul dar a plecat cu ştampila, astfel că votul a fost oprit pentru 15 minute.

Pe de altă parte, presa din R. Moldova susţine că secţiile din Chişinău, Ialoveni, Hânceşti şi Orhei sunt aglomerate.

Pe 2 noiembrie la cele 21 de secţii din R. Moldova au votat aproape 20.000 de români, în condițiile în care se estimează că în Republica Moldova sunt circa 400.000 de alegători cu cetățenie română. În Chișinău sunt deschise doar patru secții de vot.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri