Sari la conținut

Funeraliile Reginei Ana. Ultimele pregătiri la Curtea de Argeș

Autorităţile se aşteaptă ca zeci de mii de oameni sa vina sa asiste la inmormantarea reginei Ana, aşa că prefectul de Argeş i-a chemat pe principalii responsabili din judeţ pentru a face un plan comun de acţiune.

Cristian Soare, prefectul județului Argeş: „Pe zona de centru a bulevardului nu vor fi parcate maşini, va fi doar pentru public, vor fi suficiente locuri de parcare în centru şi în proximitate peste 2000 de locuri”.

Circulaţia pe Bulevardul Basarabilor va fi închisă de vineri de la ora 19.00 până sâmbătă la ora 16.00.

Autorităţile au stabilit şi cum va avea acces publicul la funeralii.

Gabriel Jubleanu,viceprimar Curtea de Argeș: „Am stabilit limitele, până unde pot ajunge cetăţenii, zona unde va sta presa, căile care vor fi libere accesului de intervenţii şi căile de acces ale oficialităţilor”.

Cristian Soare, prefectul județului Argeş: „Vor fi efective de politişti şi jandarmi şi dacă va fi nevoie oricând se poate suplimenta. Vor fi şi două puncte de prim ajutor”.

În curtea Liceului Agricol va fi amplasat unul dintre cele două puncte de prim ajutor. Cei care vor avea nevoie de asistenţă medicală o vor primi pe tot parcursul ceremoniei.

Proprietarii de pensiuni se pregătesc şi ei să-i primească pe cei care vor veni din toate colţurile ţării pentru funeraliile regale.

Diaconu Adriana - director economic al unei pensiuni: Ținând cont că este doliu, şi mai ales în oraşul nostru, nu am organizat mese festive, localul va fi cu muzică foarte joasă sau deloc”.

Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă după-amiază.