REPORTAJ. Spitalul de urgenţă de la aeroport

Data publicării:
aeroportoto

Echipa medicală a intervenit după ce unei femei i s-a făcut rău în avion. Intervenţia echipajelor de urgenţă este contracronometru.

Trei minute este timpul pe care trebuie să îl parcurgă până la avionul în care pasagerul aşteaptă o mână de ajutor. Ambulanţa se strecoară printre avioanele garate pe pistă. Maşinile de însoţire le fac loc.

Medicul, asistentul şi paramedicul din ambulanţă se aşteaptă la orice. Experienţa de peste ani le-a arătat că salvarea unei vieţi în avion nu este de fiecare dată o misiune de rutină.

„Unii fotografiază, unii intervin și îți dau sfaturi. Trebuie să ai o stăpânire de sine nemaipomenită”, spune Monica Carey, medic coordonator.

Nu de puţine ori, medicii de urgenţă ai aeroportului s-au confruntat cu intervenţii delicate. Într-o zi foarte aglomerată, o mamă care trebuia să urce în avion cu pruncul ei a ţipat disperată după ajutor în terminal. Copilul avea o criză de epilepsie. A fost resuscitat , stabilizat iar apoi transferat la un spital din Bucureşti. Opt milioane de călători trec în fiecare an prin Aeroportul Internaţional Bucureşti. Pentru cei care sunt în pericol există un minispital, dotat cu defibrilatoare şi săli de reanimare. Iar cei cărora o durere de dinţi încearcă să le strice vacanţa trebuie să ştie că au la dispoziţie şi cabinete stomatologice.

Oricum, fiecare tură a celor 12 medici şi 12 asistenţi de la departamentul de urgenţe medicale este plină de adrenalină.

De departe, momentele cele mai dramatice sunt cele în care piloţii cer permisiunea să aterizeze de urgenţă pentru ca pasagerii cu probleme medicale să primească tratament. 81 de asemenea situaţii au fost anul trecut. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri