VIDEO. O zi la bordul fregatei Regina Maria

Data publicării:
regina

Nici nu răsare bine soarele, că începe agitaţia la bordul Fregatei Regina Maria. În fiecare zi, marinarii au parte de exerciţii de simulare. Primul este o alarmă de incendiu. Şi cu un coleg rănit.

Simularea de incendiu a avut loc în cea mai importantă zonă de pe navă - acolo de unde se conduce, practic, lupta - Operations Room.

Nava trece în Ops.control! Aceasta este comanda dată în momentul în care nivelul de alarmă este unul de grad înalt. Asta înseamnă că centrul de comandă coordonează toate acţiunile de luptă în cele trei medii: aerian, de suprafaţă şi submarin.

A fost un exerciţiu util, exerciţii pe care le facem zilnic, pentru a îmbunătăţi lupta contra incendiilor şi a găurilor de apă,” explică Sergiu Iacob, comandantul Grupei de Vitalitate, fregata Regina Maria.

După nici jumătate de oră, a început un alt exerciţiu. Protagonişti: scafandrii.

Barca este lansată imediat la apă iar scafandrii reuşesc să recupereze victima căzută în mare: Oscar, manechinul fregatei. La nici o oră după intervenţie, din comanda navei se lansează alt anunţ ce mobilizează tot echipajul. Nava are o avarie şi riscă să se scufunde. Marinarii trebuie să se prezinte, urgent, pe punţile fregatei, la bărcile de supravieţuire.

Toate aceste exerciţii se desfăşoară zilnic la bordul fregatei şi au rolul să îi ţină mereu pe militari în alertă, gata să intervină.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri