ROMÂNIA DIN |INTERIOR. O călătorie Digi24, într-o lume fascinantă

Data publicării:
rdi 20peisaje 20pt 20site-36160

România are peste 12.000 de peşteri, adevărate catedrale naturale, care ascund cele mai vechi picturi rupestre din Europa, dar care sunt ţinute de autorităţi departe de ochii vizitatorilor...dornici de suveniruri create de natură.

Ne-am căţărat la peste 2000 de metri, pe crestele cele mai înalte ale Carpaţilor, pentru a filmalacuri glaciare, o comoară a munţilor noştri, pe care străinii le privesc cu admiraţie, dar pe pe care noi le transformăm în gropi de gunoi şi nu le promovăm turistic.

Călătoria noastră a continuat în zonele ameninţate cu deşertificarea din sudul ţării pentru a relata cum, din pricina dezinteresului autorităţilor, ogoarele de altă dată din Oltenia au început să se transforme în deşert, iar apa un lux pentru localnici.

Ne-am aventurat în zonele bogate ale ţării, în păduri virgine, unice în Europa, în care natura îşi urmează ciclul firesc departe de intervenţia omului.

Am călătorit în lung şi în lat pentru a prezenta o altă natură a ţării noastre, o ţară de care avem toate motivele să fim mândri, dar pe care nu ştim să o preţuim şi să o valorificăm la valoarea ei reală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri