20 de copii din Braşov au ajuns la spital cu arsuri la ochi din cauza femeii de serviciu din şcoală

Data publicării:
Allergic reaction, skin rash, close view portrait of a girl's face. Redness and inflammation of the skin in the eyes and lips. Immune system disease.
FOTO: Getty Images

20 de copii de la o școală din Brașov au ajuns de urgență la spital. Toți au probleme oftalmologice și unii abia dacă pot să deschidă ochii. Totul, după ce femeia de serviciu a unității de învățământ a uitat să scoată din priză o lampă cu ultraviolete, care ar ajuta la eliminarea virusului gripal.

Incidentul a avut loc marţi la şcoala generală nr. 11 din Braşov, afectţai fiind copii de la o clasă a şasea.

Copiii au acuzat arsuri la ochi şi dureri după ce au ajuns acasă. La şcoală fuseseră expusi la lumina ultravioletă a unei lămpi bactericide, pentru eliminarea virusului gripal.

Unii copii au mers la spital, la secţia de oftalmologie, alţii au ajuns la cabinete medicale.

Au primit tratament, iar în prezent sunt acasă, întrucât nu mai pot merge la şcoală.

Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Din primele informaţii, copiii ar fi fost expuşi din eroare la lumina acestei lămpi, întrucât femeia de serviciu ar fi uitat să scoată din priză, timp de o oră, lampa cu ultraviolete aflată în sala de clasă.

„Noi vom sancționa acest incident, vor fi mai bine informate și cadrele didactice și copiii în legătură cu aceste lucruri. Sperăm să nu se mai repete niciodată. (…) Copiii sunt acasă, au fost la medic și li s-a recomandat repaus”, a mai spus directorul Școlii 11 Brașov.

Lămpile cu ultraviolete au fost cumpărate recent pentru dezinfecția sălilor de curs, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor de gripă.

 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri