26 de operații și risc continuu de paralizie. Povestea unui militar român participant la Invictus

Data actualizării: Data publicării:
eugen patru

26 de operaţii, anestezii prelungite şi riscul continuu, al unei paralizii. Este povestea de viaţă, a caporalulului Eugen Pătru rănit în 2014 în Afganistan. A reuşit să iasă învingător din spital. Şi continuă să fie un învingător în competiţiile de tir cu arcul, dedicate militarilor răniţi în războaie. Recent revenit de la Jocurile Invictus din Toronto, Eugen a vorbit despre toate acestea la emisiunea În faţa ta, alături de maiorul Nicolae Grigore. Şi, în ciuda propriei experienţe, a subliniat că orice tânăr ar trebui să îşi dorească o carieră militară.

„Am suferit două operații în Afganistan. Una pe Kandahar și una în Bagram, unde m-am trezit din anestezie. A fost destul de cumplit. M-am trezit în anestezie cu tubul în gură și nu puteam să respir. Senzația a fost.... Am avut noroc cu un ofițer al armatei României, Cosmin Sasu, care mi-a spus încet la ureche: calmează-te, o să fii anesteziat, ca să poți să treci mai departe. Și în Germania am suferit 24 operații”, a povestit caporalul Eugen Pătru. 

Întrebat dacă acum i-ar recomanda unui tânăr de 14 ani să înceapă un drum care îl duce în postura de militar profesionist în armata română, caporalul a răspuns fără ezitare:  „Da, eu i-aș recomanda din tot sufletul să vină alături de noi în armată. Eu mi-am dorit, înainte să intru în armată, să ajung în Afganistan. Și am intrat în 2009 în armată și în 2011 am ajuns în Afganistan”.

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri