57 de taximetriști, sancționați în zona a cinci aeroporturi

Data publicării:
taxi firma

57 de sancțiuni au fost aplicate și opt certificate de înmatriculare au fost retrase, în urma unui control de câteva ore organizat de Poliția de Română în zona aeroporturilor internaționale din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași.

masini de taxi_digi24_octombrie 2015 (2)

Echipele de control au verificat, miercuri, 137 de autovehicule şi au dat 57 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru încălcarea legii taximetriei, iar 47 pentru nereguli privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

„Acţiunea a urmărit descoperirea taximetrelor-pirat, verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenţei neloiale şi a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Printre cei sancţionaţi s-a numărat un bărbat de 58 de ani, care transporta persoane în regim taxi, de la Aeroportul Henri Coandă, cu o maşină care avea inspecţia tehnică periodică expirată, emitea noxe peste limita legală şi avea caroseria degradată. El a fost amendat cu 1.595 de lei, iar poliţiştii au sesizat autoritatea competentă pentru a-i suspenda autorizaţia.

Un alt şofer depistat în zona Aeroportului Henri Coandă a fost amendat cu aceeaşi sumă, tot pentru că avea inspecţia tehnică periodică expirată. În plus, anvelopele maşinii sale erau uzate, iar autoturismul avea defecţiuni la sistemul de lumini.

La Iaşi, poliţiştii au amendat cu 1.000 de lei un bărbat, de 50 de ani, pentru că transporta clienţi fără a pune în funcţiune aparatul de taxat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri