Acuzații de plagiat la adresa jurnalistei Emilia Șercan

Data actualizării: Data publicării:
emilia_sercan - captura pagina de media

Jurnalista de investigații, care a dezvăluit că unii politicieni și oameni din justiție și-au plagiat lucrările de doctorat, este acuzată că ar fi copiat când și-a realizat propria lucrare de licență, susținută la Facultatea de Științe ale Comunicării și Jurnalism din Sibiu.

Lucrarea de licență intitulată „Reglementări naționale și internaționale cu privire la libertatea de exprimare” ar conține bucăți întregi copiate din două cărți publicate în 2002 și semnate de mai mulți autori, printre care Monica Macovei și Mircea Toma, arată ziarul sibian Turnul Sfatului.

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului spun că au primit informațiile „într-un document”, care cuprindea și copii ale paginilor lucrării de licență și ale cărților din care jurnalista ar fi copiat.

Contactată de colegi, Emilia Șercan ar fi refuzat să comenteze acuzațiile. Jurnalista are un Master în Studii de Securitate cu lucrarea de dizertație „Metode de culegere de informaţii. Particularităţi în presa de investigaţie” (2008-2010) și un doctorat absolvit în 2013 cu lucrarea „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă”.

De-a lungul timpului, Emilia Șercan i-a acuzat de plagiat pe Gabriel Oprea, Petre Tobă, Neculai Onțanu și Mihai Stănișoară, iar despre teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a spus că ar ridica suspiciuni, conținând paragrafe copiate și omisiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri