Afacerile cu vinuri ale familiei Isărescu

Data actualizării: Data publicării:
tezaur si isarescu expo centenar iasi

Pe lângă veniturile aduse de funcția de guvernator BNR, Isărescu deține și alte afaceri înfloritoare care îi aduc profit. Producătorul de vinuri Măr SRL, deţinut de guvernatorul BNR şi familia sa, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei.

tezaur si isarescu expo centenar iasi

Vinurile produse la Drăgăşani (județul Vâlcea) şi vândute sub brandul Casa Isărescu se poziţionează pe segmentul premium de preţ. Conform site-ului companiei, vinurile se găsesc în reţelele de magazine Kaufland, Selgros şi Mega Image, dar şi în magazine specializate, restaurante sau hoteluri, la prețuri care pornesc de la 20 de lei sticla.

Compania Măr SRL deţine peste 40 de hectare de viţă-de-vie la Drăgăşani, unde sunt cultivate soiuri precum Crâmpoşie, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, dar şi Negru de Drăgăşani sau Cabernet Sauvignon.

Constantin Mugurel Isărescu s-a născut la data de 1 august 1949 în orașul Drăgășani (județul Vâlcea). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București, potrivit Wikipedia.

După absolvirea facultății, a lucrat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București pentru următorii 19 ani. A luat contact cu țările cu economie de piață, participând la cursuri în Statele Unite. În anul 1989 a obținut titlul științific de doctor în economie cu teza „Politici ale ratelor de schimb”.

După Revoluția din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost numit Guvernatorul Băncii Naționale a României.

La data de 16 decembrie 1999 a devenit Prim-ministru al României, dar după numai un an, coaliția aflată atunci la putere a pierdut alegerile (în noiembrie 2000). După noiembrie 2000, s-a întors la Banca Națională a României pentru încă un mandat de guvernator.

În anul 2001 a fost ales ca membru corespondent al Academiei Române, devenind în anul 2006 membru titular al acestui prestigios for științific al României. În prezent este și președintele Secției de Economie, Sociologie și Științe Juridice a Academiei Române.

Mugur Isărescu este căsătorit și are doi copii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
BNR - LANSARE EMSIUNE NUMISMATICA
Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator din lume
isarescu -Mediafax Foto-Catalin Abagiu-1
Afaceri-record pentru casa de vinuri a lui Mugur Isărescu
Partenerii noștri