Agenția Europeană a Medicamentului a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

Data actualizării: Data publicării:
doza de vaccin cu seringa pe fundal verde
Vaccinul rusesc Sputnik V. Foto: Profimedia Images

Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM) a anunțat joi că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile, transmite Euronews.

Potrivit Agenției, vor fi evaluate datele pe măsură ce acestea devin disponibile iar examinarea va fi una continuă, până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru a putea introduce vaccinul pe piață UE.

Anunțul vine în contextul în care Ungaria a achiziționat și a început să utilizeze vaccinul rusesc, chiar dacă serul nu a fost aprobat de AEM.

Totodată, Slovacia a primit și ea primele 200.000 de doze, însă nu a început încă administrarea lor. De asemenea, și oficialii cehi au anunțat că au comandat doze de Sputnik V

După cele trei state, și Austria vrea să cumpere vaccinul din Rusia. Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, spune că a discutat cu Vladimir Putin în ce privește folosirea vaccinului Sputnik V, însă a precizat că o posibilă comandă va fi realizată doar dacă serul este aprobat în Uniunea Europeană.

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat până acum trei vaccinuri anti-Covid pentru a fi utilizate în întreg blocul UE: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/ Oxford University și Moderna.

În prezent, Agenția evaluează serul de la Johnson & Johnson, pentru care se așteaptă aprobarea la mijlocul lunii martie.

Citiți și: După Ungaria, Cehia, Slovacia, și Austria vrea vaccinul Sputnik. Cancelarul austriac spune că a discutat cu Vladimir Putin 

Citiți și: Agenția Europeană a Medicamentului decide pe 11 martie în privința autorizării vaccinului Johnson&Johnson în UE

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri