Agenția pentru Protecția Mediului a trimis la Năvodari un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului

Data publicării:
fum rafinarie plaja

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a trimis la Năvodari un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, au declarat pentru AGERPRES reprezentanți ai Ministerului Mediului.

fum rafinarie plaja

Pe lângă reprezentați ai ANPM, la Năvodari se află și specialiști din Garda Națională de Mediu.

Potrivit sursei citate, conform Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele ore, circulația aerului va fi, în zona accidentului, predominant dinspre nord spre sud-vest, apoi, până marți după-amiază înspre sud-est, deasupra mării. "Vântul moderat va determina o deplasare destul de rapidă a poluantului", au precizat aceleași surse.

O explozie gravă s-a produs luni după-amiază la Rafinăria Petromidia, în urma căreia au suferit arsuri grave patru salariați, iar un muncitor a fost intoxicat cu fum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, Claudia Tatarici, la Constanța a fost activat planul roșu de intervenție.

Elena Negrilă comisar al Gărzii de Mediu CTA: „Garda de mediu Constanța, prin serviciul de permanenţă asigurat, a fost anunţat prin ISU Dobrogea că a avut loc explozia. Noi am mers aici în 10 min împreună cu reprezentanții agenţiei pentru protecţia mediului şi laboratorul mobil pentru efectuarea de determinări ale calităţii aerului. În urma buletinelor de analiză emise pe parcurs, comisarii vor aplica prevederile legale. Circulaţia aerului a dus la dispersia poluanţilor în aer aici, se circulă de la vest spre nord. Colegii încă sunt la faţa locului. Incendiul a fost oprit, poluanţii s-au dispersat. Aerul e respirabil. Vom aplica prevederile legale, poluatorul plăteşte. Eu ca reprezentant al instuției de mediu am făcut determinări şi vom vedea ce a conţinut aerul poluat”, a declarat Elena Negrilă , comisar al Gărzii de Mediu CTA în direct la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri