Ambasadori străini pentru turismul din România

Data publicării:
turisti

130 de bloggeri din toată lumea au venit să descopere România şi să împărtăşească experienţele lor cu internauţii care le urmăresc activitatea pe site-urile de socializare. Excursia este organizată de un ONG din Bucureşti care îşi propune să aducă mai mulţi turişti în România.

Canadianul Christopher Michell este pentru a doua oară în România.

Christophoer Michell, fotograf: Pentru mine, România este unul dintre acele locuri unde îmi place să vin şi să fac fotografii. Vreau să ştie persoanele care mă urmăresc, cititorii mei, că pot veni aici. E minunat să le arăţi oamenilor locuri pe care le-ar putea vizita.

Jannette Ceja a venit tocmai din Los Angeles, să vadă mai ales castelul lui Dracula.

Jannette Ceja: Este unic, este special şi am auzit că mulţi oameni au venit doar pentru a vizita Castelul lui Dracula. Vreau să învăţ mai multe despre ţara voastră.

Cei peste o sută de bloggeri care vizitează România au stat doar câteva zile în Capitală. Au plecat apoi spre mânăstirile din Moldova, şi vor merge cu mocăniţa la Vatra Dornei. Următoarea destinaţie este Transilvania, unde vor vedea nunţi tradiţionale şi vor vizita cetatea Sighişoarei.

Experienţa lor e susţinută de o organizaţie neguvernamentală din Bucureşti.

Tudor Maxim, organizator: E altfel când citeşti de la cineva în care ai încredere, îți recomandă că se simte bine într-un loc, e clar, ai o şansă mult mai mare să fii convis să vii într-o destinaţie, mai ales dacă nu ai fost niciodată.

România a atras în ultimul an două milioane şi jumătate de turişti. Adică de cinci ori mai puţin decât Bulgaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri