„Anaconda”, șefa ofițerilor SRI acoperiți, trecută în rezervă de Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
anaconda

Preşedintele Klaus Iohannis a trecut-o în rezervă pe Elena Istode, general SRI, care obișnuia să își petreacă vacanţele împreună cu familia deputatului Cristian Rizea. Istode era cunoscută și sub porecla „Anaconda” și era, conform Flux24.ro, șefa ofițerilor SRI acoperiți din presă, ANAF, ministerul de Interne.

anaconda
Foto: Flux24

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale a semnat, luni, o serie de decrete de trecere în rezervă a unor generali din SRI, inclusiv a generalului de brigadă cu o stea Elena Istode (în foto).

În luna ianuarie, jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe blogul său imagini cu Elena Istode, pe care a prezentat-o ca fostă şefă a Direcţiei de Securitate Economică, în prezent „şefa acoperiţilor din SRI”, în vacanţe de lux la Monaco şi Cannes, împreună cu familia fostului parlamentar Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Rizea a declarat că imaginile sunt din 2008 şi că Elena Istode este de 20 de ani prietenă a familiei sale. El a susţinut că Elena Istode i-a spus că se ştia că merg împreună în vacanţă, pentru că „se făceau rapoarte la instituţie”.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, declara, atunci, că prezenţa generalului de brigadă Elena Istode în concedii alături de familia fostului deputat PSD Cristian Rizea nu a fost ilegală, dar este problematică din punct de vedere deontologic. Ţuţuianu a precizat că membrii comisiei au fost informaţi că Elena Istode a fost în vacanţă alături de familia lui Cristian Rizea la Nisa şi la Monaco, Istode aducând la cunoştinţa conducerii SRI acest lucru şi motivând că a fost colegă de facultate cu soţia fostului deputat PSD.

Preşedintele Iohannis i-a mai trecut în rezervă pe generalii de brigadă - cu o stea Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica, toţi din cadrul SRI. Cu alte cuvinte, generalii au ieșit la pensie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri