ANCOM, investigată de Comisia Europeană

Data publicării:
mesaj telefon smartphone
FOTO: Shutterstock

Comisia Europeană a deschis o anchetă împotriva României, mai precis asupra Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Oficialii europeni vor să afle de ce ANCOM nu a respectat calendarul de reducere a tarifelor de interconectare, reducere care ar fi dus la ieftinirea abonamentelor de telefonie fixă şi mobilă. Comisia acuză ANCOM că a refuzat să scadă tarifele de interconectare, aşa cum o cerea o directivă europeană.

Mai exact, ANCOM a propus în vară să mențină actualele tarife de interconectare, atât în rețelele fixe, cât și în cele mobile. Comisia susține că propunerea autorităţii de la Bucureşti contravine reglementărilor în vigoare. Mai mult decât atât, autoritatea din România nu a furnizat o justificare acceptabilă pentru a păstra tarifele.

Tarifele de interconectare sunt cele pe care operatorii telecom din România le pot fixa între ei pentru stabilirea preţului final al apelurilor, atât al celor fixe, cât şi al celor mobile. Ele nu au mai fost schimbate de ANCOM din 2014, iar datele în baza cărora au fost stabilite sunt depășite, consideră Comisia Europeană.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri