Coșmarul prin care trece o româncă, după ce a cumpărat un apartament de 70.000 de euro într-un complex rezidențial

Data actualizării: Data publicării:
romanca

Un bloc nou nu înseamnă întotdeauna un confort mai bun. S-a convins o orădeancă al cărei apartament cumpărat de niciun an a fost transformat în hazna după ce instalația de canalizare a refulat în casă. Locuința a fost inundată, parchetul, mobila și covoarele au fost distruse, iar mirosul este insuportabil. Reprezentanţii complexului rezidenţial dau vina pe locatari, care ar fi înfundat conductele.

„Am venit de la serviciu în pauza de masă să mănânc ceva şi când am...m-am şocat, pur şi simplu.”

Felicia Negrău este și acum sub impresia imaginilor care au întâmpinat-o la intrarea în apartamentul pe care îl are într-un complex rezidenţial nou din Oradea.

„E distrus parchetul, mi-a intrat în cameră, pe covor, parchetul e compromis. Vă daţi seama, s-a infiltrat sub parchet, imposibil să nu intre apa, şi e cu dejecţii, cu fecale, cu miros îngrozitor”, spune femeia.

Felician Negrău a plătit 70 de mii de euro pentru apartamentul cumpărat anul trecut şi a investit alte câteva mii în amenajarea acestuia. A mai avut probleme de acest fel și nu e singura într-o astfel de situație.

„Aşa se comportă un apartament după un an de zile? Nici de un an de zile folosit. Aşa se comportă, astea sunt lucrări, asta e instalaţie, ăştia sunt oameni?”

„În momentul în care ne-am mutat, miros îngrozitor în baie de fecale, de stătut, pot să spun. Am sunat o grămadă de instalatori, au venit, au verificat, au schimbat o grămadă de chestii, dar până la urmă s-a dovedit că nu e de la noi, de la apartament sau de la instalaţii, era de fapt de la coloană”, spune şi Mariana Negruţ, vecină.

Pagubele se ridică la aproximativ 2.000 de euro, iar proprietara apartamentului afectat vrea să depună o plângere la OPC.

„Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor Bihor spun că până la această oră nu s-a înregistrat nicio plângere în legatură cu apartamentul avariat. Aceştia au precizat că au fost contactaţi doar telefonic de proprietara apartamentului şi urmează să facă şi ei verificări în acest caz”, a transmis Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

Contactaţi de Digi24, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar îi acuză pe locatarii din bloc că ar fi aruncat mizerii în vasul de toaletă. Asta ar fi dus la înfundarea instalației de canalizare.

„Sunt sute de şerveţele umede, pe care e interzis să le arunci în instalaţia de canalizare, prezervative şi tot felul de prostii care nu se aruncă în canalizări. Am verificat instalaţiile în toată clădirea, sunt curate, au pantele care trebuie, deci tehnic sunt bine realizate”, susţine Sorin Sas, directorul tehnic al complexului.

Complexul rezidenţial a fost construit în urmă cu doi ani şi a fost dat în folosinţă la începutul lui 2017. Preţurile apartamentelor sunt cuprinse între 60.000 și 80.000 de euro.

Reporter: Bianca Firezar
Operatori: Gabor Szilagyi, Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri