Cum s-a produs accidentul mortal de la Arad. 2 persoane au murit, alte 3 sunt în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
autocar

Accident grav, în această dimineață, pe o şosea din județul Arad. Două persoane au murit și 10 au fost rănite în urma unei coliziuni dintre un autocar şi un microbuz care transporta 15 muncitori. Accidentul a avut loc pe DN 79, în zona localităţii Sântana.

ACTUALIZARE: Circulația a fost reluată după aproximativ 3 ore, în jurul orei 10.00. 

ACTUALIZARE: A fost activat planul roșu de intervenție. La fața locului acționează pentru salvarea victimelor și transportul acestora la spital un echipaj de descarcerare, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor și trei echipaje ale Serviciul de Ambulanță Județean Arad”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Trei din cei zece răniţi în urma accidentului din Arad sunt în stare critică; cercetările arată că şoferul microbuzului a intrat pe contrasens.

__________________________________________________________________________________________________________________

Zece răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad, potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, în autocar nu erau pasageri, acesta deplasându-se pentru a lua muncitori, în timp ce microbuzul transporta 15 muncitori care se îndreptau spre o fabrică din Curtici, iar cele două autovehicule s-au ciocnit frontal, cele mai multe victime fiind din micrubuz.

Cele două persoane decedate sunt o femeie şi un bărbat, care se aflau pe scaunele din spatele şoferului microbuzului.

„În urma impactului, două persoane au decedat şi zece au fost rănite grav. În acest moment se fac  cercetări cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul”, a declarat Lorena Radu.

Traficul pe acest drum judeţean care leagă două oraşe cu zone industriale puternice este complet blocat la această oră, circulaţia fiind redirijată pe ruta ocolitoare care include DN 79 şi DN 7, prin municipiul Arad.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma accidentului a fost activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului acţionează, pentru salvarea victimelor şi transportul acestora la spital un echipaj de descarcerare, patru ambulante SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor şi trei echipaje ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri