Arhiva Astra Asigurări, posibil distrusă de incendiul de la depozitul din Ilfov - România Liberă

Data publicării:
Incendiu Darasti Ilfov 260517 (1)

În depozitele din localitatea ilfoveană Dărăşti, care aparţin Global Archive Management şi care au fost distruse în incendiul puternic izbucnit vineri seară, se afla, pe lângă arhivele unor mari companii, toată arhiva Astra Asigurări, încă din perioada în care aceasta era monitorizată de firma de audit financiar KPMG, scrie România Liberă.

Publicaţia susţine că incendiul s-a produs în momentul depunerii probelor la Tribunalului Internaţional de Arbitraj de la Washington (ICSID), unde în iulie 2016 Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului român.

"La ora depunerii de probe la ICSID, atât de către statul român, cât şi de către compania olandeză prezidată de Alexander Adamescu, probe de importanţă capitală se pare că au ars în incendiul încă nestins de la Dărăşti. De fapt, în acel loc s-a aflat întreaga arhivă a Astra Asigurări încă de pe vremea auditării sale de către compania KPMG", scrie România Liberă.

Depozitele din localitatea ilfoveană Dărăşti, distruse de incendiul izbucnit vineri seară şi nestins nici la 48 de ore, aparţin Global Archive. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci, între care BRD, Bancpost, Piraeus Bank, BCR Asigurări de Viaţă si Omniasig, Pepsi, Leroy Merlin.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, declara, sâmbătă, că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact ce documente au ars.

El a mai spus că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.

"Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau şi în format electronic, la solicitarea clienţilor, şi vom face o analiză să vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele în mai multe spaţii, nu erau toate în acelaşi loc. Există o asigurare a depozitului, în valoare de 500.000 de euro, şi există asigurare şi pentru conţinut, iar clienţii vor fi despăgubiţi, vor primi contravaloarea reconstituirii documenteloe", a afirmat managerul companiei, citat de News.ro.

El a mai spus că firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.

Incendiul care a izbucnit vineri, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, spunea că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri