Augustin Jianu, propunerea PSD pentru ministerul Comunicațiilor, are 30 de ani

Data publicării:
augustin jianu fb min comunicatiilor
Foto: Facebook

Directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Augustin Jianu, în vârstă de 30 de ani, a fost propus în funcţia de ministru al Comunicaţiilor în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. El a fost consilier al fostului ministru Dan Nica. În calitate de ministrul al Comunicațiilor trebuie să rezolve mai multe probleme delicate precum capitalizarea Poştei Române şi implementarea noului sistem electronic de achiziţii publice, SICAP, relatează News.ro.

augustin jianu fb min comunicatiilor
Foto: Facebook

Augustin Jianu are 30 de de ani. El s-a născut în 1986 la Craiova şi a absolvit în 2011 Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti.

În 2007, a obţinut o certificare în domeniul dezvoltării de aplicaţii Java în cadrul Academiei CISCO din Bucureşti.

În 2012, Jianu a obţinut o certificare în domeniul managementul proiectelor în cadrul Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, sucursala Bucureşti.

În 2015, Jianu a obţinut un certificat CompTIA în domeniul securităţii sistemelor, infrastructurii de reţea şi al criptografiei.

Între 2009 şi 2014, el a ocupat funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Tineret pentru Dezvoltare Socială şi Ecologie.

Între 2012 şi 2014, Jianu a fost consilier al ministrului în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Astfel, din această poziţie, el a lucrat cu fostul ministru PSD Dan Nica. Din 2014 până în prezent, a fost director general al CERT-RO.

Potrivit declaraţiei de avere publicată la finalul anului trecut, Jianu are două conturi bancare, la ING şi Raiffeisen Bank, cu o valoare cumulată de 30.037 lei.

În calitate de director al CERT-RO, a încasat un venit anual de 39.655 lei.

În plus, a încasat 8.160 lei dintr-un contract de drepturi de autor cu Asociaţia Română de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Soţia sa a obţinut un venit de 35.000 lei în calitate de analist servicii la firma Global E-Business Ops Centre din Bucureşti

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri