Bacalaureat 2016. Planurile absolvenţilor cu media 10

Data publicării:
alexandra iftime

Printre cei şapte elevi din Capitală care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat este şi Iuliana Simeanu. Absolventa Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" spune că examenul maturităţii nu a fost greu. Acum vrea să studieze la Medicină: „În liceu mi-am dat seama că vreau să devin medic, după ce am descoperit că poate să-mi placă şi chimia, poate să-mi placă şi biologia”.

Şi pentru Cătălina Tudoran, media 10 la bacalaureat a venit ca o răsplată: „M-am pregătit constant, iar în ultimul timp doar am recapitulat ce era mai esenţial”.

Cătălina vrea să studieze la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Nu la fel de mulţumită de sistemul de învăţământ din România este Ioana Gherghescu, absolventă cu 10 a Colegiului Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti. Tânăra vrea să plece în Marea Britanie, la Facultatea de Farmacie din Bath: „Comparând programa din Anglia cu programa din România, strict pe farmacie pentru că asta m-a interesat, este mult inovativă”.

În judeţul Bihor, din cei peste 4.000 de elevi care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat, doar unul a luat 10 la toate probele.

Alexandra Iftime, absolventă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea: „Am muncit foarte mult, a fost un an de sacrificiu, dar a meritat efortul”.

Alexandra este hotărâtă să rămână în ţară. Vrea să studieze la Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea.

Sanda Iftime, mama Alexandrei: „Nu pot descrie. Fericire, bucurie, împlinire pentru ea şi pentru mine că totuşi eforturile şi ale ei şi ale noastre, ca părinţi, au meritat.”

Alexandra a fost o elevă eminentă în toţi cei patru ani de liceu.

Camelia Ardelean, fosta dirigintă a Alexandrei: „Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu ea, să încerc să retușez un diamant brut, să-l fac să îl strălucească”.

Şi în judeţul Dolj, un singur elev, din cei 4.026 care au susţinut bacalaureatul, a avut media 10.

Georgiana Mateescu, absolventă a Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova: „E o mare plăcere să ajung atât de sus, îmi pare bine că munca mea este răsplătită”.

Olimpică naţională la Biologie, Georgiana a fost deja acceptată la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca.

Georgiana Mateescu: „Aş vrea să devin endocrinolog. Şi aici este nevoie de medici buni si consider ca pot face ceva sa ajut oamenii”.

Maria Mateescu, mama Georgianei: „Sunt o mamă fericită şi asta mi s-a spus din clasa I, când am fost la prima şedinţă, că am un copil excepţional”.

La nivel naţional, doar 67 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat. 56 dintre elevi vor avea scris pe diplomă media 10.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri