"Balena Albastră" ajunge în atenţia comisiei SRI

Data publicării:
170329_SRI_BILANT_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Jocul "Balena Albastră" ar putea ajunge şi în comisia SRI. Un senator PNL, membru în comisie, propune ca săptămâna viitoare să fie audieri în acest caz, în încercarea de a stopa fenomenul. La discuţii ar urma să fie prezenţi şi reprezentanţi ai ministerului de Interne şi ministerului Justiţiei. Alţi colegi din comisie nu sunt însă de acord cu propunerea şi spun că întreaga situaţie nu ţine de competenţa SRI.

Doresc, în primul rând, să aduc în dezbaterea comisiei SRI problema acestui joc. Având în vedere şi atribuţiile pe care Serviciul Român de Informaţii le are în apărarea propriu-zisă a ţării de atacuri cibernetice. Eu îl consider totuşi un atac asupra libertăţii şi a sănătăţii copiilor noştri,” spune Cristian Chirteş, senator PNL.

Nu este de competenţa comisiei SRI investigarea unei aplicaţii. Toată această chestiune dramatică este rezultatul unei lipse de implicare totală a şcolii şi nu putem pune în cârca serviciilor sau în responsabilitatea serviciilor ceea ce nu au,” adaugă Cezar Preda, deputat PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri