Bărbat prins cu 30 de moaște în rucsac

Data actualizării: Data publicării:
politia locala

Poliția Locală a Municipiului București a descoperit în rucsacul unui bărbat șapte racle în care se aflau, conform declarației sale, resturi și părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinți.

politia locala

Polițiștii spun că bărbatul avea asupra șapte racle în care se aflau, conform declarației sale, resturi și părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinți.

„Peste 30 de “sfinți și mucenici” – pe post de ”moaște” – au fost găsiți în șapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac. Acesta plimba raclele prin centrul Capitalei și, conform propriei declarații, le purta pentru “simpla închinăciune””, informează Poliția Locală a Municipiului București.

„O echipă mixtă formată din inspectori ai Poliției Locale a Municipiului București și agenți ai Patrulei Călare au găsit, marți seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect. La legitimare, persoanele au devenit recalcitrante. Ba mai mult, S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenților locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înșire: o cutie cu “10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată  despre care proprietarul de moaște afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu știe nimic. Singura sa explicație vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, se mai arată în comunicat.

„Despre modul în care a intrat în posesia acestora, S.C.G. s-a încurcat în declarații: ba că le are de la un preot din Aiud, ba că sunt luate din Muntele Athos, ba că i-au fost oferite de către o pustnică din Munții Rarăului. Cât despre motivul pentru care mergea cu fragmentele osoase asupra sa prin centrul Capitalei, bărbatul a susținut că acestea sunt folosite pentru simpla și rapida propriei închinăciuni. Fără a avea scop comercial - de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriași să se închine la cei 30 de “sfinți” - resturile de oase mumificate reprezentau, conform însoțitorilor lui S.C.G. – un fel de colecție de moaște”, precizează polițiștii.

Reprezentanților Arhiepiscopiei Bucureștiului, care au participat la verificările obiectelor de cult găsite de politiștii locali, moaștele nu pot fi donate sub nicio formă unei persoane care nu aparține clerului. Singura variantă în care niște moaște pot fi donate este atunci când exită aprobarea ierarhului superior din zona în care se află lăcașul de cult care face donația, iar rămășițele sfântului sunt însoțite de un document care certifică autenticitatea.

Bărbatul a fost predat Poliției Naționale pentru mai multe verificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri