Bătaie de joc într-un spital de urgenţă. Bătrână, internată după 20 de ore

Data publicării:
batrana

O noapte şi o zi de aşteptare la spital. S-a întâmplat la Vaslui, unde o femeie de 84 de ani, cu probleme cardiace, susţine că a fost lăsată să aştepte mai bine de 20 de ore într-un salon de triaj. Femeia spune că a stat cu o perfuzie în braţ care se blocase la jumătate şi că s-a învelit cu un cearşaf de hârtie pentru că nu avea pături. Conducerea spitalului recunoaşte acuzaţiile şi a deschis o anchetă.

Elena Ciortescu, pacientă: „În cămașă, fără să mă învelesc, am tras cearșaful de hârtie pe picioare, m-am strâns grămadă. Uite așa am stat. Îmi înghețase genunchii și uite așa am stat până s-au gândit să vină fetele”.

Femeia de 84 de ani a fost adusă la ora 18 cu ambulanţa la spitalul din Vaslui. Acuza dureri puternice în piept şi ameţeală. Spune, însă, că în loc să fie consultată, a fost tratată de cu ironie.

Elena Ciortescu, pacienta: „O doamnă, o doctoriţă, nu le cunosc, sau o asistentă a venit şi m-a întrebat: sunteţi bătrână. Da. Câți ani? 84. Sunteți bătrână și mai veniți și la spital?”

Bătrâna povesteşte că a fost lăsată într-un salon de aşteptare unde i-a fost pusă o perfuzie. În următoarele 12 ore nimeni nu ar mai fi trecut să o întrebe de sănătate.

Ea spune că perfuzia i s-a blocat la jumătate.

Rudele au găsit-o pe femeie în salonul de triaj după o zi şi o noapte de stat în frig. La insistenţa familiei, bătrâna a fost internată. Trecuseră deja mai bine de 20 de ore.

Directorul spitalului recunoaşte sistuaţia şi a deschis o anchetă.

Dr. Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Vaslui: „Faptul că a stat 20 de ore până s-a decis o schemă de terapie sau internarea nu este scuzabil. Până în şase ore ar trebui rezolvate cazurile care ajung în serviciul de urgenţă. Cazul îl voi trimite către consiliul etic.”

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor: „Este inadmisibil. Este inuman ceea ce s-a întâmplat.”

Conducerea spitalului spune că de vină ar fi şi lipsa medicilor. În acest moment, pe ambulanţele SMURD şi la urgenţă lucrează cinci medici, deşi ar fi nevoie de zece.

Dr. Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Vaslui: „Medicii sunt obosiți, surescitați. Avem, încă, lipsă de personal pentru personalul de îngrijire și se produc disfuncționalități”.

Zilnic, între 130 şi 150 de pacienţi ajung la Urgenţă, la Spitalul Judeţean din Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri