Nervi și lacrimi la Fed Cup. Ilie Năstase, investigat de șefii tenisului mondial

Data actualizării: Data publicării:
170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un presupus comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, referitor la copilul nenăscut al Serenei Williams. Ilie Năstase a declarat la Digi24 că a făcut o glumă și că jurnaliștii britanici au căutat scandal înainte de meciurile din Cupă. Ulterior, scandalul Ilie Năstase - ITF a luat o amploare și mai mare. Partida România - Marea Britanie de la Fed Cup Constanţa a fost întreruptă din cauza unor incidente. Căpitanul nejucător Ilie Năstase a fost evacuat de pe teren din cauza comportamentului nesportiv, iar spectatorii i-au adresat vorbe grele jucătoarei britanice, care a izbucnit în lacrimi.

ACTUALIZARE 17:40 Ilie Năstase a rămas fără acreditarea la Fed Cup. Detalii, aici.

ACTUALIZARE 15:30 Scandalul continuă la Fed Cup. Ilie Năstase a fost dat afară din teren de arbitru, în timpul meciului dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea. La rândul ei, jucătoarea britanică a izbucnit în lacrimi și a ieșit zece minute din teren. Detalii aici

FOTOGALERIE. Momente tensionate la meciul Konta-Cîrstea din Fed Cup

ACTUALIZARE 15.00: Scandalul ia amploare în Marea Britanie. Pe reţelele sociale sunt mii de comentarii despre Ilie Năstase, iar presa din Marea Britanie a alocat spaţii ample controversei. Unii jurnalişti relatează pur şi simplu evenimentele, dar alţii au titluri foarte agresive. Unul dintre ele vine de la The Telegraph care titrează: „A venit timpul să scăpăm tenisul de Ilie Năstase şi de restul dinozaurilor din sport."

ACTUALIZARE 11.50: Reacția lui Ilie Năstase la acuzațiile care i se aduc: Îi dau în judecată

ACTUALIZARE 11.40: Cristian Tudor Popescu a declarat că glumele fostului sportiv nu au fost întotdeauna bune și că problema este la jurnaliștii englezi care nu au simțul umorului și nu știu cine este fostul tenismen român.


„ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare", a precizat ITF pentru Digi24. 

Ce ar fi spus mai exact Ilie Nătase? Ei bine, în timpul unei conferințe presă în care Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, fostul sportiv s-ar fi adresat în limba română unui membru al echipei, spunând: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

De asemenea, presa internațională mai scrie că în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei. Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, şi la dineul de joi seară.

Simona Halep, locul 5 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA, vor evolua, sâmbătă, de la ora 12.00, în prima partidă a întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri