Bogdan Olteanu, încă 30 de zile de arest

Data actualizării: Data publicării:
160810_dna_bogdan_olteanu_DNA__00_INQUAM_Alexandru_Busca
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Bogan Olteanu - este decizia magistraţilor instanţei supreme pronunţată în urmă cu mai puţin de o oră. Judecătorii au admis cererea DNA de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele fostului viceguvernator al Băncii Naţionale, acuzat că ar fi luat un milion de euro mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Hotărârea instanţei nu este însă una definitivă.

Decizia a fost deja contestată de avocatul apărării. În cursul zilei de astăzi, Bogdan Olteanu ar fi refuzat proba poligraf, avocatul acestuia explicând că din punct de vedere emoțional fostul viceguvernator BNR nu este foarte bine situat, iar rezultatele ar fi fost viciate.

Constantin Durgheu, avocat: „E adevărat că starea de arest preventiv nu-ți poate da un confort psihic, dar una e confortul și altul e dreptul la apărare. N-a avut nimic de obiectat asupra condiției din detenție, deși nu sunt dintre cele mai bune și e un lucru știut. Bulversarea emoțională e dată în special pentru că nu-și poate exercita dreptul la apărare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri