Bordurile din sectorul 4, înlocuite după numai trei luni. Reacția Primăriei

Data actualizării: Data publicării:
borduri
Foto: Andrei Nica

Bordurile din plastic montate în luna august pe străzile din jurul Parcului Tineretului, din sectorul 4, sunt schimbate din nou, după trei luni.

borduri sectorul 4
Foto: Andrei Nica

Actualizare. Punctul de vedere al Primăriei sector 4:

„Lucrările aferente trotuarelor din zona parcului Tineretului au fost realizate în cadrul unui proiect pilot de schimbare/remediere a porțiunilor deteriorate, care a fost demarat în luna august a acestui an. Prin această metodă, una de altfel frecvent folosită în străinătate, s-a avut în vedere aplicarea unor materiale de protecție pentru asigurarea unei durate de utilizare cât mai mare a bordurilor.

În acest context, având în vedere că vorbim despre un proiect pilot, Primăria Sectorului 4 nu a efectuat nicio plată pentru lucrările menționate mai sus, acestea neavând alt rol în afara celui de a testa soluții alternative de protejare a investițiilor publice.

Menționăm că, în eventualitatea difuzării unor materiale de presă ulterioare și mai ales în vederea unei relatări obiective a realității, vă stăm la dispoziție cu orice informații suplimentare.”


În vara acestui an, Primăria sectorului 4 a montat borduri de plastic peste cele de beton. Scopul: ca să le protejeze. În plus, susțineanu edilii, costul era la jumătate din cât ar fi trebuit să se plătească pentru înlocuirea acestora. Autoritățile au plătit atunci 180.000 de lei pentru un kilometru de borduri din plastic.

„Avem un proiect pilot de a rezolva problema bordurilor care sunt foarte deteriorate Este practic o metodă folosită în străinătate. Vor rezista mult mai mult, vor arăta mult mai bine şi costul este la aproximativ 50% cât ar costa dacă le-am înlocui”, declara atunci Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4.

Acum, o parte dintre aceste borduri sunt schimbate cu unele noi.

borduri
Foto: Andrei Nica

„După ce săptămâna trecută s-a turnat asfalt proaspăt acum băieții s-au apucat să-l spargă pentru a monta un nou rând de borduri”, a povestit Andrei Nica, un bărbatul din sectorul 4.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Domnul primar Daniel Băluță a mințit spunând că bordurile cu plastic vor avea durată de viață prelungite cu un cost redus (180.000 de lei pentru 1 kilometru), după doar 3 luni jumătate bordurile sunt scoase și înlocuite”, afirmă Guilhem Moulin, consilier din partea USR în Consiliul local al sectorului 4.

De asemenea, el mai afirmă că, pe Bulevardul Tineretului, parcările în spic „sunt refăcute total chiar daca erau în starea bună”.

Urmăriți mai jos un reportaj Digi24 făcut în luna august 2017:

În același sector, bordurile de pe Bulevardul Brâncoveanu - schimbate în luna august - au fost înlocuite în 2016 de Primăria Capitalei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri