Ca să nu ocolească 4 kilometri, şoferii se înghesuie pe vechiul pod de la Agigea

Data publicării:
coada pod agigea

Au fost nervi şi aglomeraţie pe litoral încă din prima zi a săptămânii. Pentru trecerea vechiului pod de la Agigea, şoferii au stat la cozi de 3 kilometri. Iar distanţa dintre Eforie Nord şi Eforie Sud a fost parcursă în jumătate de oră, în loc de 5 minute, cât ar fi normal. Puţin mai încolo, pe noul pod, care are câte o bandă în plus pe fiecare sens, trec foarte puţine maşini.

Sute de şoferi s-au târâit cu viteza melcului între staţiunile de pe litoral. La orele prânzului, coloana începea în Eforie Sud şi se termina, 5 kilometri mai departe, la ieşirea din Eforie Nord.

Câţiva kilometri mai încolo, la podul de la Agigea, alte cozi.

„Într-o zi aglomerată, coloana depăşeste chiar şi 3 kilometri. Şoferii sunt nevoiti să piardă zeci de minute în trafic până să traverseze Podul de la Agigea şi asta pentru că pe pod există doar o singură bandă de mers pe sens”, transmite corespondentul Digi24.

Ambulanţele şi-au făcut cu greu loc printre maşinile ale căror şoferi se plâng că stau la cozi. Dar prea puţini nu se arată dispuşi să meargă pe o rută ocolitoare.

Şofer: Foarte naşpa. Se circulă greu, se merge greu.

Reporter: De ce nu alegeţi rute ocolitoare?

Şofer: Ştiu, da' eu am intrat de mai dincoace...

Reporter: De ce nu alegeţi rute ocolitoare?

Şofer: De lene.

Reporter: Rute ocolitoare?

Şofer: Păi n-am pe care.

Reporter: Podul nou!

Şofer: Nu ştiu, eu vreau să ajung pe autostradă.

Ruta ocolitoare este mai lungă cu 4 kilometri şi îi duce pe şoferi pe noul pod de la Agigea, inaugurat în octombrie anul trecut. Este cel mai mare pod hobanat din România, are câte două benzi pe sens şi face legătura cu Autostrada Soarelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri