Cal reținut şi „parcat“ de Poliție, la Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
cal sibiu crop

 

În centrul Sibiului, locul rezervat maşinii Poliţiei a fost ocupat mai bine de trei ore de un cal. Animalul a fost găsit de agenţi pe stradă, în plin centrul oraşului. Până s-au lămurit ce să facă cu el, l-au priponit de un stâlp, chiar lângă sediul Poliţiei din centrul istoric, la câţiva metri de Piaţa Mare a oraşului.

Calul a fost observat la primele ore ale dimineţii pe străzile oraşului de şoferii care plecau spre muncă. Oamenii au sunat imediat la poliţie. A început o misiune grea pentru oamenii legii, care au plecat în căutarea animalului. L-au găsit în mijlocul unui bulevard intens circulat.

Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu: „Echipajul de poliţie sosit la faţa locului s-a asigurat că animalul nu produce pagube materiale sau rănirea vreunei persoane, iar după imobilizarea acestuia a fost solicitat sprijin din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare.”

Vasile Ucea, asistent în cadrul DSV Sibiu: „M-au solicitat de aici, de la postul de poliţie, că este un cal să vin să-l identific. Nu are nici CIP.”

Calul a stat legat de un stâlp din faţa sediului Poliţiei din centrul oraşului mai bine de trei ore, timp în care a fost hrănit de localnici. Între timp, a devenit şi o atracţie pentru trecători.

Am fost foarte surprins să văd un cal legat în mijlocul străzii”, a remarcat un turist american.

„S-o fi rătăcit şi el, căluţul ăsta, că el nu-i devină. S-o fi speriat cine ştie pe unde”, spune un localnic.

Abia după ce poze cu animalul au apărut pe Internet, veterinarul comunei Răşinari l-a recunoscut ca fiind al unui localnic. Proprietarul a mers la poliţie să-l revendice. A fost anunţat de oamenii legii că riscă şi o amendă între 100 şi 500 de lei pentru lăsarea calului nesupravegheat.

Nu este prima dată când animalele ajung să se plimbe pe străzile orașului. În luna iunie 2016, presa locală a surprins o vacă ce mergea agale pe Calea Turnișorului din oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri