Când va fi gata pasajul Ciurel

Data publicării:
pasaj ciurel

Pasajul nu va mai fi gata până la finele anului, din cauză că lucrările au fost încetinite de descărcările arheologice și relocarea rețelelor electrice.

Sursa foto: Economica.net

Noul termen pentru finalizarea Pasajului Ciurel este martie 2018, spun oficialii Primăriei București. "Termenul estimat de finalizare a pasajului Ciurel este martie 2018", au spus pentru Economica.net reprezentanții municipalității. Potrivit lor, descărcările arheologice și relocarea rețelelor electrice aflate în amplasamentul lucrării au determinat încetinirea ritmului execuției.

De asemenea, nu au fost finalizate nici lucrările pentru descărcarea arheologică prevazută prin Avizul Ministerului Culturii. "A rămas de executat 35% din descarcarea arheologica a sitului de categoria 1, localizat in partea de vest față de șoseaua Virtuții", au detaliat aceștia.

În ceea ce privește continuarea proiectului cu drumul către A1, ei au menționat că este condiționată de aprobarea Planului Urbanistic Zonal.  Proiectul tehnic al noului drum prevede trei benzi pe sens.

Proiectul  „Penetrația Splaiul Independenței - autostrada Bucuresti-Pitești” a fost demarat în 2010, în ciuda neînţelegerilor dintre Primăria Capitalei şi locuitorii de pe traseul ales. Conflictul între proprietari şi Primărie a dus la blocări succesive în instanţă, ba chiar şi la decizii în justiţie împotriva continuării lucrărilor, toate ducând la prelungirea termenelor şi întârzierea proiectului, astfel încât nici astăzi nu se ştie exact când ar putea fi terminat în întregime. În cele din urmă, singura componentă concretă a proiectului a rămas Pasajul Ciurel.

În ceea ce priveşte drumul expres, acesta va porni de la intersecţia Şoseaua Virtuţii cu Splaiul Independenţei, va merge pe lângă Lacul Morii până la intersecţia cu bulevardul Uverturii, după care va trece pe lângă staţia de tratare a apei Roşu-Militari şi va ieşi din Bucureşti prin comuna Chiajna. Va traversa Centura Capitalei, va trece prin Comuna Dragomireşti-Vale şi va ieşi în A1, la km 13, Pod Ciorogârla.

Lucrările la Penetraţia - Splai - Ciurel - A1 sunt derulate de asocierea de firme JV Bogl – Astaldi – Eurocontruct -Tehnologica şi Proiect Bucureşti, care a câştigat licitaţia derulată de Primăria Capitalei. Valoarea contractului este de circa 580 milioane de lei, în vreme ce exproprierile sunt estimate la 561,76 milionae de lei, conform devizului general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri