Carmen Dan, replică pentru SRI: Am primit SMS-uri. Nu semnalau riscuri

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Carmen Dan, ministrul de Interne, a ținut o conferință de presă în care a prezentat mai multe informații legate de protestele din ultimele zile din țară la care oamenii își exprimau nemulțumirile legate de OUG privind modificarea Codurile Penale. Ministrul de Afaceri Interne a declarat că nu a primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare, transmite Digi24.

Ministrul de Afaceri Interne a declarat că nu a primit informări cu privire la eventualele intenții de provocare ale protestatarilor violenți de miercuri seara, din Piața Victoriei.

Carmen Dan a precizat că între orele 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, Viorel Ștefu, secretar de stat și Bogdan Despescu, șef de Poliție, au primit mesaje sms din partea unui ofițer SRI în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persone, precum actviști care participă în general la aceste evenimente sau membri ai unor galerii.

Ministrul de Interne a subliniat, însă că aceste date primite nu semnalau riscuri în ceea ce privește tulburarea ordinii publice sau că urmau să desfășoare acte de violente sau că aveau la ei mijloace care ar putea duce la  violență.

SRI, Klaus Iohannis, dar și Procurorul general al României sunt de altă părere, în schimb.

Serviciul Român de Informații a precizat, joi noaptea, că a transmis informații cu privire la intențiile de deturnare a protestului din Capitală ministerului de Interne, secretarului de stat din cadrul Ministerului, IGPR-ului, Jandarmeriei și SPP-ului.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi dimineaţă, că Ministerul Public a fost informat miercuri de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor incidente la manifestaţia din Capitală.

Președintele Klaus Iohannis, a declarat joi: „Felul în care MAI nu a gestionat situația și felul în care jandarmii au acționat față de acești instigatori mă nemulțumește foarte mult. La MAI s-a știut exact ce se pregătește”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri