Ce note au luat acum elevii cu lucrările la istorie anulate în prima sesiune a Bacalaureatului

Data actualizării: Data publicării:
ana maria ionita

Cei doi elevi cărora le-au fost anulate lucrările la istorie, în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, pe motiv că două pagini ale lucrărilor aveau scrisuri diferite, au susținut din nou examenul la istorie, în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. 

Citește și:

Ana Maria Ioniţă este una dintre cei doi elevi din Dâmboviţa care au pierdut Bac-ul pe motiv că în lucrarea de la Istorie apar mai multe tipuri de scris. La a doua sesiune a Bacalaureatului, eleva a obținut nota 9.30. 

„După ce "am fraudat" examenul de Bac în vară, am obținut în toamnă 9.30. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi şi au crezut în mine. După toată experienta asta neplăcută am cunoscut o mulțime de oameni frumoşi care m-au susținut şi mi-au fost alături. Mulțumesc chiar şi celor din Minister pentru nedreptatea făcută. Acum, sper că am dovedit cine sunt şi simplul fapt ca mi s-a facut cea mai mare nedreptate, mi-aş dori sa nu mai treacă nimeni niciodată prin ce am trecut eu”, a transmis Ana Maria, pe pagina sa de Facebook.

Ana Maria aflat că este eliminată de la examen de pe internet. Iniţial a crezul că este o greşeală. „La Târgovişte, domnii de acolo deja se uitaseră pe camera de luat vederi din timpul examenului, pentru că eu am stat în prima bancă, şi nu au identificat nimic în neregulă. Nu mi se pare corect. Eu am susţinut examenul, am învăţat”, spune eleva.

Ea a declarat că erau zgârieturi pe banca în care a stat în timpul examenului, iar la un moment dat a pus ciorna sub lucrare, acesta putând fi un motiv pentru care scrisurile sunt diferite.

Și Mihai Alexandru Toma a fost nevoit să repete examenul la Istorie, unde a obținut nota 6.65. La proba de Logică, argumentare și comunicare, el fusese notat cu 8, în timp ce la Limba și Literatura Română luase 5.45. Rezultatul final cu care el a trecut Bacalaureatul este 6.70.

Mihai Toma, care a terminat un liceu din Moreni, își dorea să intre la Academia de Poliţie. Tânărul susţine că spre finalul examenului, când a constatat că mai are de făcut un eseu, s-a grăbit, iar scrisul a fost puţin înclinat.

El a precizat că, dacă va rata examenul de admitere la facultate, ia în calcul posibilitatea să dea în judecată comisia care l-a descalificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri