Taco Bell intră pe piața din România

Data actualizării: Data publicării:
tacos

Taco Bell, cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din lume, care servește mâncare cu specific mexican, se va extinde și pe piața din România, începând cu această toamnă.

Primul restaurant de la noi din țară va fi inaugurat în Băneasa Shopping City din București, iar compania deja își caută angajați. 

Sphera Franchise Group, companie controlată de trei oameni de afaceri români care deţine deja francizele KFC şi Pizza Hut, a preluat şi franciza Taco Bell, cel mai mare lanţ de restaurante din lume cu mâncare mexicană, primul restaurant urmând a fi inaugurat la toamnă în Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Capitală.

”Sphera Franchise Group SA anunţă oficial intrarea Taco Bell pe piaţa din România, în această toamnă. Brandul sud-californian face parte din portofoliul Yum! Brands şi este principalul lanţ de restaurante de tip ‘quick service restaurants’ (QSR) din lume care oferă produse de inspiraţie mexicană”, arată un comunicat al francizorului.

Restaurantele Taco Bell oferă produse de inspiraţie mexicană, precum Crunchy Tacos, burrito, quesadilla, nachos şi Crunchwraps. 

În prezent, lanţul are 7.000 de restaurante în 135 de ţări, care servesc peste 2 miliarde de oameni anual. Cele mai multe restaurante funcționează în regim de franciză, în țări precum Australia, Canada, Chile, Cipru, Finlanda, Grecia, Islanda, India, Japonia, Olanda, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Spania, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Marea Britanie, Coreea de Sud, Panama, Columbia sau Ecuador.

În luna iulie, preşedintele Taco Bell International, Melissa Lora, nominaliza România în planurile oficiale ale grupului american. Astfel, lanţul de fast-food Taco Bell va servi alimente Tex-Mex, în următorii cinci ani în România, Peru, Finlanda şi Sri Lanka şi respectiv în cel puţin 100 de restaurante în China, Brazilia, Canada şi India, potrivit Business Review.

Deşi intrarea pe piaţa românească a fost menţionată neoficial şi în anii anteriori, acum este pentru prima dată când preşedintele Taco Bell nominalizează România în planurile oficiale ale grupului american.

Magazinele Taco Bell sunt deținute de grupul american Yum! Brands, care operează și KFC și Pizza Hut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri