Cinci drumuri naţionale și traficul feroviar din vestul ţării, blocate din cauza furtunilor

Data actualizării: Data publicării:
drum ploaie

Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni şi vânt puternic.

Nu se poate circula pe DN1, localitatea Ciucea, judeţul Cluj, DN 1 R, între localităţile Horea şi Albac, judeţul Alba,  DN 6, ieşirea din Timişoara spre Lugoj, judeţul Timiş, DN 7, între localităţile Petriş şi Bârzava, judeţul Arad şi pe DN 75, între localităţile Gîrda şi Arieşeni, judeţul Alba.

„Recomandăm astfel conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele”, rcomandă Infotrafic.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie deosebit de sporită şi să adopte permanent o conduită preventivă, pentru a putea evita producerea oricărui eveniment rutier.

Mai multe judeţe din întreaga ţară sunt, duminică, sub cod galben sau portocaliu de furtuni care anunţă ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice. 

Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură.

Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe traseele Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Gioroc – Paulis.

De asemenea, cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186, staţionează, până la redeschiderea circulaţiei, în gările adiacente staţiei Timişoara Nord.

Reprezentanţii CFR Infrastructură precizează că echipele de intervenţie acţionează în teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente, precum şi pentru a stabili intervalele de staţii unde se va acţiona cu drezina pantograf.

În vestul țării, cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 26 au fost rănite din cauza furtunii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri