Cine este minerul mort în accidentul de la Lupeni. Iulian va fi înmormântat de ziua lui

Data actualizării: Data publicării:
iuliu codlean

Cel de-al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni a fost găsit decedat de către echipajele de salvare și a fost scos din galerii abia spre dimineața zilei de vineri. Bărbatul rămăsese blocat în subteran, alături de alți doi colegi care au supraviețuit, după ce tavanul minei s-a prăbușit peste ei

Cel de-al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni a fost găsit decedat de către echipajele de salvare și a fost scos din galerii abia spre dimineața zilei de vineri. Bărbatul rămăsese blocat în subteran, alături de alți doi colegi care au supraviețuit, după ce tavanul minei s-a prăbușit peste ei. Iuliu era miner de trei ani, dar la mina din Lupeni începuse să lucreze abia în urmă cu un an.

Incidentul s-a petrecut în timpul unor lucrări în mina Lupeni, în condițiile în care mai mulți stâlpi de susținere urmau să fie demontați.

Iuliu Lucian Codlean ar fi împlinit duminică 40 de ani. În loc să se pregătească de aniversare, familia minerului trebuie să se ocupe acum de funeralii, care vor avea loc duminică. Bărbatul sărbătorise recent 15 ani de căsnicie și avea trei copii.

„Ştirea că fiinţa iubită a plecat brusc din viaţa noastră, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere, ne-a şocat. Cuvintele sunt de prisos. Ele se rezumă doar la durere, tristeţe şi şoc şi nu pot aduce nicio alinare. Numai bunul Dumnezeu ne poate ajută să înţelegem că drumul lui s-a oprit aici. Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. nu te vom uita”, a scris soția sa, într-un mesaj de condoleanțe, potrivit publicației Ziarul Hunedoreanului.

Medicii legiști au finalizat autopsia în cazul victimei, cauza decesului fiind asfixia mecanică prin compresie toraco-abdominală, care a intervenit aproape instantaneu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Județean de Medicină Legală Hunedoara, dr. Dan Mărculescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri