Cine este primul turist mort în cutremurul din Marea Egee

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ankara confirmă că un cetăţean turc a murit în seismul de pe insula Kos şi a trimis un vas să evacueze turiştii rămaşi, relatează News.ro.

Earthquake in Turkey
Foto: Agerpres

Ministerul turc de Externe a confirmat că un cetăţean turc a murit pe insula elenă Kos, în urma seismului din noaptea de joi spre vineri. Sinan Kurdoglu se afla în vacanță în insula Kos și ar fi murit în momentul în care acoperișul barului în care se afla s-a prăbușit peste el, în urma cutremurului.

Un al doilea cetăţean turc este în stare gravă şi a fost dus la Atena pentru îngrijiri medicale, relatează Associated Press.

Autorităţile turce au trimis un vas cu capacitatea de 250 de persoane, de la Bodrum la Kos, pentru a evacua cei aproximativ 200 de turişti turci rămaşi pe insulă, a precizat ministerul.

Autorităţile elene au acordat vasului permisiune specială pentru a se apropia de un dig, în condiţiile în care portul de pe insula Kos este avariat.

Al doilea turist mort în cutremurul care a lovit Grecia și Turcia este un suedez, însă autoritățile din Suedia nu i-au făcut publică identitatea deocamdată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri