Atenție, șoferi! Cod galben de ceaţă în 15 judeţe

Data actualizării: Data publicării:
ceata groasa pe sosea

Administraţia Naţională de Meteorlogie (ANM) a emis, duminică, cod galben de ceaţă pentru 15 județe, în special din sudul și estul țării, unde vizibilitatea este, izolat, şi sub 50 de metri. Din acest motiv, și traficul rutier este afectat.

ceata masini trafic

ACTUALIZARE. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenţionările cod galben de ceaţă, emiţând unele noi pentru judeţele Neamţ, Suceava şi Botoşani. De asemenea, au fost prelungite cele emise pentru Vrancea, Iaşi, Bacău şi Vaslui, numărul total al judeţelor avertizate ajungând la 15.

Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Neamţ şi Suceava sunt sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 13.00.

Potrivit ANM, în aceste zone, vizibilitatea este foarte scăzută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, depunându-se şi polei.

De asemenea, rămân în vigoare atenţionările cod galben de ceaţă emise pentru judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, până la ora 12.00.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră în judeţul Giurgiu se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 Bucureşti - Alexandria, vizibilitatea pe aceste artere fiind redusă, pe alocuri, sub 30 de metri.

De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă şi pe DN2 Bucureşti – Buzău şi DN1D Urziceni – Albeşti – Paleologu, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

Fenomenul se semnalează şi pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 12 şi 36, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

Pe Autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri

Şi pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, între kilometrii 11 şi 42, vizibilitatea este scăzută, din cauza ceţii, fiind sub 100 de metri.


 

ACTUALIZARE.  Administraţia Naţională de Meteorlogie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, cod galben de ceaţă pentru 11 județe, în special din sudul țării, unde vizibilitatea este, izolat, şi sub 50 de metri. Din această cauză, șoferilor li se recomandă prudență maximă pe câteva artere rutiere importante, inclusiv pe tronsoane din autostrăzile A1, A2 și A3.

Aministraţia Naţională de Meterologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o nouă atenţionare cod galben de ceaţă, pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău şi Vaslui. 

În jurul orei 7:00, vizibilitatea era redusă redusă pe autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi pe DN2 şi DN1D. 

Atenţionarea cod galben de ceaţă emisă, duminică dimineaţă, pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău şi Vaslui este în vigoare până la ora 10.00.

Potrivit ANM, în aceste zone vizibilitatea este local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, depunându-se chiciură şi polei. 

Până la ora 9.00 sunt sub avertizare cod galben de ceaţă şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Olt şi Dolj. 

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 12 şi 36, vizibilitatea scade, din cauza ceţii, sub 50 de metri.

Pe Autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri

Şi pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, între kilometrii 11 şi 42, vizibilitatea este scăzută, din cauza ceţii, fiind sub 100 de metri.

De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă şi pe DN2 Bucureşti – Buzău şi DN1D Urziceni – Albeşti – Paleologu, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.


În Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi izolat sunt şi condiţii să se formeze polei, potrivit ANM.

Cele cinci judeţe au mai fost sub cod galben de ceaţă şi pe parcursul serii, dar şi al nopţii.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează de asemenea că, duminică dimineața, pe autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

(sursa News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri