Cod galben de ninsori în mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
First Season's Snowfall In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, cod galben de ninsoare pentru cinci judeţe, precum şi atenţionări de ceaţă pentru mai multe judeţe din estul ţării.

First Season's Snowfall In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE. 15:05 Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea nowcasting cod galben de ninsori pentru zona de munte a județelor Gorj și Vâlcea până duminică la ora 20:00.


 

Până la ora 15:00, judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea sunt sub atenţionare cod galben de ninsoare. În județul Vâlcea este vizată numai zona de munte.

Potrivit ANM, în aceste zone se va depune un strat nou de zăpadă de peste 15 centimetri.

În ceea ce privește atenţionările cod galben de ceaţă, acestea vizează judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Neamţ, unde vizibilitatea este local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, fiind şi condiţii de formare a poleiului. Ele  sunt în vigoare până la ora 12:00.

Potrivit centrulului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, duminică dimineaţă se semnala ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţul Iaşi. 

Astfel, vizibilitatea era sub 50 metri pe DN28A, între kilometrii 3 şi 22( Ruginoasa - Iaşi- Paşcani) şi între kilometrii 26 şi 32 (Paşcani - Cristeşti), pe DN2E85, pe tronsonul Moţca - Cristeşti - Drăguşeni - limita cu judeţul Suceava, precum şi pe DE583 ceaţa reduce vizibiliatea între Strunga şi Roman sub 50 de metri.

Au fost sub cod galben de ceaţă şi judeţele Maramureş şi Cluj, până la ora 10:00, iar Harghita, până la ora 11.00.

De asemenea, este în vigoare şi o informare meteo de ploi, ninsori la munte şi depuneri de polei, valabilă până luni dimineaţă, la ora 10.00.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri