Cod portocaliu de ninsori și vânt. TIR-uri blocate în pasul Rucăr-Bran

Data publicării:
tir

Șapte judeţe sunt până în această după-amiază sub cod portocaliu de ninsori şi vânt. În judeţul Braşov a început să ningă de luni seară, iar vântul a viscolit zăpada pe șosele. Unii dintre şoferii care s-au încumetat să treacă prin pasul Rucăr-Bran au rămas blocați. Şi în judeţul Buzău, în zona de munte, a nins, iar pe drumul naţional 10 s-a circulat în condiţii de iarnă.

Mai multe TIR-uri au rămas blocate pe drumul care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel. Sub stratul de zăpadă s-a format polei iar şoferii s-au chinuit ore în şir să poată înainta.

- Este goală, n-are greutate şi jos e gheaţă şi zăpadă. De câteva ore stăm. Poate ne trage careva, o sărăriţă, că se întorce acum.

- Gheaţă... polei, polei. Degeaba şi lanţuri ce să mai. Vin de la Braşov, până la Piteşti că am şi încărcare dimineaţă. Aici o trag, să nu încurc să nu intre cineva în mine.

Drumarii au curăţat în continuu şoseaua, dar în zadar.

- Judeţul Braşov, prăpăd. Argeşul este asfaltul aproape uscat.

- Drumul e cum a zis Băsescu, că iarna nu-i ca vara.

În zonă a fost trimis şi un echipaj al poliţiei rutiere pentru a-i înştiinţa pe şoferi despre starea drumului.

Şi în zona de munte a judeţului Buzău a început să ningă de aseară. Pe Drumul Naţional 10 a fost nevoie de intervenţia drumarilor, după ce s-a aşternut un strat consisent de zăpadă.

- Aici în vârf ninge, aici începe prima dată şi pe urmă se lasă în jos spre dimineaţă când îngheaţă.

Chiar dacă este doar sub cod galben de vreme rea, a nins abundent şi în zona de munte a judeţului Suceava. La Câmpulung Moldovenesc, stratul de zăpadă, a ajuns la 10 centimetri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri