Trei morți și opt răniți, în urma unui accident grav în Constanța. Un jandarm este în comă

Data actualizării: Data publicării:
accident
FOTO: ctnews.ro

Trei oameni au murit şi alţi opt au fost răniţi într-un grav accident rutier care a avut loc în judeţul Constanţa. Unul dintre răniţi, dus la spital cu elicopterul SMURD, este în stare foarte gravă. Tragedia a avut loc după ce un autoturism în care se aflau patru persoane a izbit violent un autobuz plin cu pasageri. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

ACTUALIZARE VINERI, 29 septembrie, ora 10:00. Şapte dintre cei opt oameni răniţi ieri în accidentul de la Medgidia dintre un autobuz şi un autocar au fost externaţi. Medicii au stabilit că sunt în afara oricărui pericol şi pot pleca acasă.

Printre răniţii internaţi este un jandarm aflat acum în comă. Colegii lui s-au mobilizat şi au mers la centrul de Transfuzii să îşi ajute colegul rănit grav în accidentul de ieri.


Autobuzul care făcea curse regulate transporta navetişti de la Constanţa spre Cernavodă. La intersecţia cu un drum judeţean, o maşină i-a tăiat calea. Din primele cercetări, şoferul autoturismului cu volan pe dreapta, a avut vizibilitate, dar pur şi simplu a calculat greşit distanţa şi a ţâşnit în faţa autobuzului.

„Autoturismul a pătruns pe Drumul Naţional fără să oprească pentru a acorda prioritate, iar conducătorul acestuia a pierdut controlul volanului şi astfel a pătruns şi pe sensul opus înregistrându-se accidentul. A fost nevoie si de intervenţia autospecialelor de descarcerare”, a declarat Ciprian Sobaru, șeful Poliției Rutiere Constanța.

În urma impactului, trei oameni au murit, iar altul grav rănit a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

„Este un stare extrem de grava, intubat, ventilat mecanic cu traumatism cranio-cerebral sever, traumatisme de membre şi traumatism toraco-abdominal”, a declarat Rodica Tudoran, șefa UPU Constanța.

La faţa locului au ajuns imediat trei ambulanţe SMURD, 11 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi o autospecială de la Descarcerare.

„Am anunţat la ISU Constanţa să activăm planul roşu de intervenţie. Am chemat în sprijin descarcerarea grea”, a precizat Lucian Crăciun, de la Detașamentul de Pompieri Medgidia.

Traficul în zonă la fost blocat mai mult de o oră.



Grav accident de circulație în județul Constanța. Trei persoane au murit, una este în comă, iar alte opt persoane sunt cu politraumatisme, au transmis, joi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Accidentul - în care au fost implicate un autoturism și un autobuz - s-a produs la ieșire din Medgidia. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Traficul în zonă este complet blocat.

accident Constanta 280917
accident Constanta 280917

UPDATE 15:05 Autobuzul efectua o cursă regulată între Constanța și Cernavodă. La un moment dat, autoturismul i-a ieșit brusc în cale. În urma impactului, autobuzul s-a răsturnat într-un șanț. Sunt primele elemente ale accidentului constatate la fața locului.

UPDATE 14:50 Unul dintre răniţii din accidentul produs în judeţul Constanţa, un bărbat de 30 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD, fiind în comă. Alte şapte persoane au fost transportate cu ambulanţele la spital.

În autobuz se aflau opt călători şi şoferul. Conform Serviciului de Ambulanţă Constanţa, pe lângă bărbatul în comă, la spital au fost transportate şi şapte persoane din autobuz, acestea fiind cu politraumatisme

UPDATE 14:20  Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Constanţa, în urma accidentului produs în apropiere de Medgidia, trei persoane au murit şi o alta este în comă. De asemenea, alte 6-7 persoane sunt conştiente, dar au fost diagnosticate cu politraumatisme. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un grav accident de circulaţie s-a produs pe DJ 222, în judeţul Constanţa, fiind implicate un autoturism şi un autobuz cu persoane.


Potrivit SAJ Constanța, martorii care au sunat la 112 au declarat că în autocar se aflau între 10 și 15 călători, iar în autoturism erau trei persoane, relatează Ziua de Constanța. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un grav accident de circulaţie s-a produs pe DJ 222, în judeţul Constanţa, fiind implicate un autoturism şi un autobuz cu persoane.

Din primele informaţii sunt şi persoane încarcerate, la nivelul judeţului Constanţa fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Cele trei persoane din autoturism sunt în stare comatoasă, gravă.

La faţa locului acţionează un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, doua echipaje SMURD de prim ajutor și șase echipaje medicale SAJ. În sprijin, a fost solicitată şi intervenția unui elicopter SMURD.

Accidentul rutier s-a petrecut între localităţile Medgidia şi Cuza Vodă, mai multe echipaje de poliţişti fiind la faţa locului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri