Senatorii PNL, sfătuiţi să facă plângere penală în cazul amendamentului. Reacţia lui Andronescu

Data actualizării: Data publicării:
ecaterina andronescu foto wikipedia 27 08 2015

Acuzații de fals în Parlament. Liberalii cheamă poliţia. Vor să afle cum a ajuns semnătura senatorului Dănuţ Mihai pe amendamentul care amâna concursul pentru postul de director de şcoli. Parlamentarul susţine că un răuvoitor i-a falsificat semnătura. Până la rezolvarea necunoscutei, controversatul proiect a fost întors la Comsia de educatie din Senat, cea care l-a iniţiat.

Modificarea votată săptămâna trecută de Comisia de Educaţie prevede ca examenul de ocupare a posturilor de director să aibă loc abia în vara viitoare şi nu pe 12 octombrie, cum era programat iniţial.

Semnătura care apare în raport seamănă cu cea a vicepreşedintelui, Dănuţ Mihai, dar acesta se jură că nu el e autorul. Iscălitura se află sub numele secretarului comisiei, Dumitru Oprea.

Alina Gorghiu: „PNL va face plângere pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătura pentru a menține o stare de politizare pentru tot ce înseamnă școli.”

Fostul ministru, Ecaterina Andronescu, actualul şef al Comisiei de Educaţie din Senat spune că nu are motive să se teamă de plângerea penală a PNL. Ea insistă că modificarea datei concursului pentru directorii de şcoli s-a făcut cât se poate de corect.

Ecaterina Andronescu: „Acest amendament a apărut din sesizările pe care le avem din teritoriu în legătură cu organizarea acestui concurs. Niciodată, în 4 ani, nu am cerut nimănui dintre membrii PSD să semneze în dreptul secretarului de comisie.”

Proiectul a fost retrimis comisiei.

Călin Popescu Tăriceanu: „Azi nu s-a făcut nicio discuție detaliată, unul dintre colegi a menționat că, din câte știe ea, a fost retrimisă la comisie. Atât pot să vă spun.”

Ministrul Educaţiei spune că acest scandal nu va afecta concursurile pentru posturile de directori de şcoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri