Copil rănit în cimitir de un monument funerar

Data publicării:
cimitir

Incident grav într-un cimitir din Iaşi. Un copil de 8 ani a fost rănit după ce un monument funerar s-a prăbuşit peste el. Băiatul era împreună cu bunica lui, în momentul în care crucea grea de peste 50 de kilograme a căzut peste umărul lui. Poliţia încearcă acum să dea de urma celor care au montat piatra funerară, însă firma care a făcut lucrările s-a desfiinţat de şase ani.

Bunica copilului: „Numai deodată m-am trezit cu el jos şi cu monumentul peste el.”

Femeia făcea curăţenie la mormântul unei rude, iar nepotul ei, în vârstă de 8 ani, se juca în cimitir, la câţiva paşi distanţă. La un moment dat, copilul s-ar fi sprijinit de un alt monument funerar.

Bunica a ridicat piatra grea de peste 50 de kilograme, care a căzut peste copil, şi a alertat autorităţile. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul pentru Copii din Iaşi.

Dr. Solange Tamara Roşu, şef UPU SF Maria: „A fost lovit la nivelul umărului stâng. A fost diagnosticat cu o fractură de claviculă şi va fi internat pentru terapie de specialitate.”

Administratorii cimitirului au început o anchetă internă. Au identificat deja proprietarii locului de veci şi firma care a făcut piatra funerară.

Marian Spiridon, şef serviciu Administraţia Cimitirelor: „Sunt prea mici stuţurile astea de protecţie ca să ţină monumentul.”

Numai că societatea care a făcut lucrările s-a desfiinţat în urmă cu 6 ani. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi încearcă să-i găsească pe foştii administratori ai firmei. Dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 2 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri