Cseke Attila: Vaccinarea cu a treia doză se va face „categoric” din această toamnă. „Vaccinuri sunt destule în România”

Data actualizării: Data publicării:
ministrul dezvoltarii cseke attila confreinta de presa cu masca
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei

Ministrul interimar al Sănătății susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Cseke Attila a spus, la Digi24, că procesul de imunizare va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe românii cu boli cronice, dar că oricine dorește să-și facă a treia doză de vaccin va putea face acest lucru.

În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum”, a spus Cseke Attila.

Vaccinările au început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecție în plus și trebuie să avem acest sistem de protecție pentru toți cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei care au boli asociate și persoanele în vârstă și oricine altcineva care dorește acest lucru. S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară”, a adăugat el.

Întrebat când va începe administrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri