Cum dispar munţii de zăpadă din Bucureşti

Data publicării:
zapada bucuresti

În aceste zile, când ninsorile au luat o pauză, firmele de salubritate din Bucureşti au reuşit să strângă munţii de zăpadă de pe principalele bulevarde. Camioanele au transportat zeci de tone, în zone izolate. Totuşi, pe străzile secundare şi alei, utilajele n-au ajuns nici acum.

De câteva zile, firmele de salubritate încarcă la foc continuu zăpada de pe marile bulevarde. Pe o stradă din sectorul 4, muncitorii eliberau prima bandă.

Dialog cu unul dintre muncitori:

„Cam câtă zăpadă aţi încărcat zilele astea?

Cam 70- 80, la 10 ore, de maşini.

Unde o duc, ce fac cu ea?

Au un depozit pe aici prin zonă, că vin repede maşinile înapoi”.

În sectorul 3, angajații curăţau zăpada inclusiv de pe locurile de parcare.

Un teren viran, situat lângă Biblioteca Națională, chiar în centrul Capitalei, este unul dintre locurile în care firma care are contract cu Primăria sectorului 3 a adus şi a depozitat zăpada strânsă de pe artere. Numai în ultimele zile s-au strans câteva zeci de mii de metri cubi de zăpadă.

În sectorul 1, o parte din zăpadă a fost strânsă în Piața Victoriei, chiar dacă primarul general a spus clar că nu vrea să vadă munți de zăpadă în fața Guvernului.

Muncitor: „O depozităm şi o încarcă alte maşini şi o duc”.

Zăpada ajunge pe un teren din zona Lacului Străuleşti. Firmele de salubritate trag tare, mai ales că, de luni, se anunță alte ninsori abundente.

Primăria Capitalei plătește între 300.000 şi 400.000 de euro pentru deszăpezirea fiecărui sector în parte, în funcție de cât de mult ninge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri