Cum putem evita răul de mașină

Data actualizării: Data publicării:
trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (1)

Telefoanele mobile şi tabletele amplifică răul de maşină. Este concluzia la care au ajuns inginerii de la Ford. Aceştia spun că de vină ar fi poziţia în care ţinem dispozitivele electronice, atunci când le folosim în maşină.

Cei mai afectaţi sunt, aşa cum era de aşteptat, pasagerii, în special copiii şi adolescenţii. Specialiştii spun că, dacă stăm pe bancheta din spate şi ne uităm în jos, la tabletă sau telefon, ni se face rău în zece minute. Cel mai indicat ar fi să avem ecranele mai sus, la nivelul ochilor, astfel încât să putem observa şi drumul pe care mergem.

De asemenea, experţii au aflat și că bebeluşii nu au rău de maşină, până nu învaţă să meargă. Mai mult, afectate sunt şi animalele, chiar şi peştii din acvariu.

Până se vor gândi cum trebuie poziţionate ecranele în viitoarele maşini, ca să nu ni se mai facă rău, experţii Ford ne recomandă să stăm pe mijlocul banchetei din spate, să bem cola şi să mâncăm biscuiţi cu ghimbir, dar să evităm cafeaua, să ne susţinem capul cu o pernă şi să lăsăm aerul proaspăt să intre permanent în maşină.


„Jurnalul de Științe”, prezentat de Teodora Băloi, poate fi urmărit în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri