Cum va arăta înlocuitorul lui Coldea. Profilul creat de directorul SRI

Data actualizării: Data publicării:
COLDEA IN REZERVA_N13 AGERPRES
Foto: Agerpres

Propunerea pentru funcţia de prim-adjunct al directorului SRI va fi înaintată până la finalul acestei luni, arată SRI. În profilul înlocuitorului se încadrează și femei, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

COLDEA IN REZERVA_N13 AGERPRES
Foto: Agerpres

Întrebat despre viitorul prim-adjunct, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat pentru Mediafax: „Directorul SRI, Eduard Hellvig, nu caută nişte nume de ofiţeri pentru această funcţie, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare: viitorul prim-adjunct al SRI trebuie să aibă între 40 şi 50 de ani, experienţă relevantă în informativ-operativ, abilităţi importante de management, experienţă în colaborarea cu partenerii strategici instituţionali (interni şi externi), să împărtăşească valorile fundamentale ale SRI (integritate, profesionalism, patriotism, onoare). Acestui profil i se potrivesc mai multe persoane. Sunt şi femei care se încadrează în criteriile prezentate. Nu a fost vehiculat nici oficial şi nici pe surse niciun nume până acum. Vă asigur că până la momentul înaintării propunerii către preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, numele care apar «pe surse» în spaţiul public sunt pure speculaţii. Vă confirm faptul că propunerea pentru prim-adjunctul directorului SRI va fi înaintată preşedintelui României până în bilanţul SRI care va avea loc pe 28 martie”.

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiță. Audierea ar fi avut loc săptămâna trecută.

Acesta a cerut să fie trecut în rezervă, în 17 ianuarie, în urma anchetei declanşate de SRI, deşi instituţia a precizat că nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri