Motivul anulării cursei Blue Air cu 160 de pasageri

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20170215-WA0002

Peste 160 de pasageri sunt blocaţi în orasul spaniol Malaga după ce cursa aeriană care ar fi trebuit să-i aducă aseară la București a fost anulată. Oamenii au aşteptat câteva ore pe aeroport până ce compania aeriană Blue Air a decis să îi ducă la un hotel.

ACTUALIZARE 10.00- Echipa tehnică a descoperit o zgârietură pe suprafața aeronavei , iar după o evaluare preliminară, s-a decis că pentru siguranţă pasagerilor, avionul să fie oprit de la zbor în vederea executării reparației, potrivit unui comunicat transmis de Blue Air.

O parte dintre pasagerii acestui zbor au fost anunțati că la ora 17 va fi decolarea din aeroportul din Malaga.

 Declaraţia companiei Blue Air despre întârzierea zborului Malaga-Bucureşti din 14 februarie 2017:

„În timpul formalităţilor de control înaintea decolării, efectuate de către comandantul aeronavei YR-BMC, ce urmă să opereze zborul BMS126 pe ruta Malaga - Bucureşti din dată de 14 februarie 2017, a fost descoperită pe suprafaţă fuselajului o zgârietură, potenţial provocată de o bucată de gheaţă. În acel moment a fost solicitat ajutorul unei echipe tehnice pentru a face o evaluare preliminară, în urmă căreia s-a decis că pentru siguranţă pasagerilor avionul să fie oprit de la zbor în vederea executării reparatiei.

Pasagerii au fost transportaţi la hotel unde au primit cazare şi masă din partea companiei Blue Air, fiind informaţi că plecarea se va amână până astăzi, 15 februarie 2017, la ora locală 17:00. Reprezentanta companiei noastre la Malaga a fost şi este în permanentă în contact cu pasagerii.

Ţinem să precizăm că decizia întârzierii zborului s-a luat strict în interesul siguranţei pasagerilor, compania Blue Air asigurând toate resursele pentru cazarea şi masă pasagerilor pe perioada aşteptării.

Inițial s-a anunțat o întârziere de patru ore a cursei care trebuia să decoleze de la Malaga la ora locală 19.30, după care cursa a fost anulată, fără prea multe explicații. Oamenii erau nervoși și obosiți și au fost transportați într-un final la un hotel după încă trei ore. În total, au așteptat șapte ore pe aeroport”.

IMG-20170215-WA0002

 

Cursa a fost anulată, se pare, din pricina unor controale suplimentare ale Autorității Aeriene spaniole. Se pare că Blue Air, compania care opera zborul Malaga-București, nu avea toată documentația necesară.

Nu se știe deocamdată nimic despre cursa cu care pasagerii vor ajunge, totuși, la București.

IMG-20170215-WA0007 IMG-20170215-WA0004

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri