Cursă TAROM Bruxelles-Bucureşti, anulată. La bord erau Maria Grapini, Corina Creţu și Mihai Fifor

Data actualizării: Data publicării:
avion airbus al companiei tarom pe pista aeroportului otopeni
Digi24 indentificat cel puțin 30 de familii care lucrează în acest moment la Tarom. Foto: Inquam/Octav Ganea

O cursă TAROM Bruxelles-Bucureşti a fost anulată joi seara, după ce pasagerii au fost ținuți în avion timp de aproximativ o oră. Printre pasageri se află şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, europarlamentarii Norica Nicolai, Viorica Dăncilă, Renate Weber şi Maria Grapini, precum şi primarul sectorului 5, Daniel Florea.

161029_A310_TAROM_RETRAGERE_04_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

ACTUALIZARE 00.05. Imaginile au fost trimise de un telespectator Digi24, care  a spus că pasagerii au primit cazare, vouchere de masă şi bilete de zbor pentru mâine.

Printre pasagerii care au fost obligaţi să-şi amâne deplasarea, se numără şi un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Dragoş Titea le-a explicat celorlalţi pasageri de ce defecţiunile sunt din ce în ce mai dese la TAROM.

El a precizat că toţi cei aproximativ 120 de pasagerii vor fi cazaţi şi le vor fi asigurate transport şi masă de către TAROM. 

"Probleme tehnice sunt şi la alte companii, nu numai la TAROM", a spus secretarul de stat, întrebat de jurnalişti despre problemele tehnice frecvente la aeronavele Tarom.

Întrebat cât de vechi este avionul, el a spus că face parte din primele aeronave Boeing 737.

De asemenea, compania TAROM a anunţat, printr-un comunicat de presă, că aeronava a necesitat  verificări suplimentare la sistemul de navigaţie.

"După evaluarea tehnică a aeronavei, compania TAROM a luat decizia reprogramării cursei ROT 374 pentru mâine, 10 noiembrie, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală)", precizează compania.


Aeronava TAROM nu a putut decola, pasagerii fiind ţinuţi în avion o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice.

Iniţial, căpitanul aeronavei TAROM a anunţat că avionul are o problemă care ar putea fi remediată "în 5 minute sau în 30 de minute”, apoi a revenit, spunând că problema nu a fost rezolvată şi s-a cerut ajutorul companiei Lufthansa. Ulterior, după o oră şi 15 minute de la momentul la care aeronava trebuie să decoleze, echipajul a anunţat că defectiunea nu a putut fi remediată, iar pasagerii trebuie să coboare.

Printre pasagerii aflaţi la bordul avionului se află ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu , europarlamentarii Norica Nicolai, Viorica Dăncilă, Renate Weber şi Maria Grapini, precum şi primarul sectorului 5, Daniel Florea, scrie News.ro.

Cursa TAROM era programată să decoleze de la Bruxelles la ora 19.55 şi să aterizeze la ora 23.35.

Aceasta este a treia cursă TAROM anulată din cauza defecţiunilor tehnice în interval de o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri